Gemeente Hoogeveen
Aan de abonnees van de besluitenlijst college e-mailservice gemeente Hoogeveen.

Geachte abonnee,

Via onderstaande link vindt u de openbare besluiten van het college van B&W van deze week.

Voor meer informatie wordt u verwezen naar:
* het gemeentelijk voorlichtingscentrum (voor u als burger) in het raadhuis, telefoon (0528) 291256, e-mail mailto:voorlichtingscentrum@hoogeveen.nl
* de gemeentelijke beleidsvoorlichters (voor u als redactie), telefoon (0528) 291258/291252/291251/291250

Klik door naar www.hoogeveen.nl/benw voor de besluitenlijst. Verschijnt bij u niet het juiste bericht, probeer het dan eens met F5 ('Vernieuwen').

Openbare besluiten van B & W
Datum: 14 september 2004
Inhoud
1. Samenvatting persuurtje 14-9-04
2. Besluitenlijst
1. Samenvatting persuurtje
Parkeren centrum
Het college heeft besloten de meeste parkeermeters - niet te verwarren met de parkeerautomaten! - uit het centrum van Hoogeveen weg te halen. Er zijn twee alternatieve maatregelen. Volgens wethouder Jan Stoefzand is de achtergrond de toenemende ergernis over het buiten werking zijn van parkeermeters. Gemiddeld is circa 2/3e van de meters buiten werking door vandalisme. De herstelkosten van de vernielde meters zijn hoog. Het verlies aan parkeergeld na het verwijderen van de meters is daarom gering. Grote winst volgens de wethouder is in ieder geval een eind aan de ergernis over de kapotte meters. Meer informatie vindt u in een persbericht.
Week van de vooruitgang
Van donderdag 16 september tot en met woensdag 22 september is De week van de Vooruitgang. In Hoogeveen is een comitee van raadsleden, ROVER en Fietsersbond actief in de voorbereidingen. Wethouder Jan Stoefzand opent donderdag de Hoogeveense week op basisschool "De Regenboog" in Noordscheschut. Hij overhandigt een oorkonde aan het eerste kind dat te voet of per fiets naar school komt.
Aan de actie 'op voeten en fietsen naar school' doen bijna alle basisscholen in Hoogeveen mee. De verkeersoverlast bij het halen en brengen van kinderen is voor sommige scholen in Hoogeveen al aanleiding geweest om de straat bij de school tijdelijk af te sluiten.
Meer informatie over de Week van de Vooruitgang op de gemeentelijke website.
Nieuwe woningen voor Pesse
Nog even en de schop kan in de grond voor achttien nieuwe woningen in Pesse. Binnenkort begint de gemeente met het bouwrijp maken van twee gebiedjes bij de Kampiepensweg. Het college zal hiervoor vrijstelling verlenen in afwachting van definitieve goedkeuring van het bestemmingsplan door de provincie. Die goedkeuring wordt binnenkort verwacht. Wethouder Thijs Leistra: "Dit is verheugend voor Pesse. We hopen nog dit jaar het eerste cluster uit te geven en in de loop van volgend jaar het tweede deel. In het tweede cluster zitten ook enkele starterswoningen, bij de eerste groep gaat het om twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen."
De twee locaties liggen buiten de rode contour van het Provinciaal Omgevingsplan (POP). Hoewel de mogelijkheden in POP 2 iets zijn verruimd, moeten gemeenten nog steeds met goed uitgewerkte plannen komen waaruit blijkt waarom buiten de contour gebouwd moet worden. Hoogeveen is nu druk bezig met een Woonplan (verschijning eind dit jaar, besluit
raad begin 2005) dat aan zal sluiten op de nieuwe Structuurvisie 2015-2030. Het college hoopt hierdoor in de toekomst nieuwe bestemmingsplannen sneller te realiseren.
De omgeving van Pesse is een interessant gebied voor archeologen. Tussen de twee gebiedjes waar nu gebouwd gaat worden zijn in een wandelpad palen van een historisch bouwwerk gevonden. Het wandelpad is daarom buiten het nieuwe plan gehouden.
2. Besluitenlijst
Nr. Onderwerp Besluit Toelichting 1 Aanpassingen parkeren in centrum van Hoogeveen. 1. Vervangen van 110 parkeermeters door bestaande parkeerautomaten, twee nieuwe parkeerautomaten en kort parkeren m.b.v. een parkeerschijf (blauwe zone);
2. De toegangsweg naar het Schutsplein vanaf de Alteveerstraat, de Piet Heinstraat, verbreden;
3. Akkoord gaan met bijgevoegd Aanwijzingsbesluit Betaald en Vergunningparkeren, waarin alle straatgedeelten en pleinen met betaald en vergunningparkeren staan genoemd.
Zie samenvatting persuurtje hierboven. En zie persbericht 14 september 2004. 2 Evenementennota (inspraakreacties en vaststelling). 1. De inspraakreacties voor kennisgeving aannemen;
2. De beleidsnota ongewijzigd door de Burgemeester laten vaststellen;
3. De beleidsnota ter kennisgeving aanbieden aan de overige collegeleden;
4. De beleidsnota geldt voor de periode 2004-2008.
De beleidsnota schept duidelijkheid over de voorwaarden die de gemeente stelt aan evenementen. Daarnaast geeft de nota weer wanneer en hoe de gemeente handhavend optreedt wanneer een organisator zich niet houdt aan de gestelde voorwaarden. 3 Beslissing op bezwaarschrift inzake bouwvergunning ten behoeve van de bouw van een kaasopslag van DOC-Kaas B.A. Te besluiten conform het advies van de bezwaarschriftencommissie en:
1. vanwege de gewijzigde omstandigheden sinds 28 april 2004 overgaan tot intrekking van uw besluit van 22 december 2003 inzake het verlenen van bouwvergunning ten behoeve van de bouw van een kaasopslag van DOC-Kaas B.A;
2. de aanvraag om bouwvergunning vanwege de strijdigheid met het geldende bestemmingsplan 'Landelijk Gebied' alsnog mede opvatten als een verzoek om vrijstelling als bedoeld in artikel 19 van de WRO;
3. overgaan tot het starten van de vrijstellingsprocedure ex. artikel 19 lid 2 WRO en de aanvraag voor de duur van 4 weken ter inzage leggen.
4. Het heffen van leges voor het in behandeling nemen van een verzoek om vergoeding van schade als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) 1. Kennisnemen van het arrest van de Hoge Raad van 13 augustus 2004 met betrekking tot het heffen van leges voor het in behandeling nemen van een verzoek om vergoeding van schade als bedoeld in
De raad heeft het college verzocht met een voorstel te komen om leges te gaan heffen voor het in behandeling nemen van een
en stand van zaken wijziging WRO artikel 49 WRO;
2. De legesverordening niet aanpassen zodat er met ingang van 1 januari 2005 leges geheven zouden kunnen worden voor het in behandeling nemen van een verzoek om vergoeding van schade als bedoeld in artikel 49 WRO.
3. Kennis nemen van de stand van zaken wijziging WRO.
planschadeverzoek. Dit verzoek wordt doorkruist door een uitspraak van de Hoge Raad: een gemeente mag geen leges heffen in dit kader. Inmiddels is een 'spoedwet planschade' (WRO-wijziging) in behandeling in Den Haag. Deze maakt de weg vrij voor een overeenkomst over planschade tussen gemeente en ontwikkelaar. Daarnaast kan de gemeente in de toekomst een recht gaan heffen voor het in behandeling nemen van een planschadeverzoek. Het voordeel ervan is dat de gemeente het risico kan delen of afwentelen op de ontwikkelaar. Gemeenschapsgeld kan dan anders besteed worden. Het voordeel ervan is dat de gemeente het risico kan delen of afwentelen op de ontwikkelaar. Gemeenschapsgeld kan dan anders besteed worden. 5. Vrijstelling ex. artikel 19 lid 2 WRO t.b.v. bouw- en woonrijpmaken van een deel van het plangebied van het bestemmingsplan 'Pesse, Esrand' (zuidelijk deel, planlocatie Kampiepensweg) 1. Akkoord te gaan met de start van de vrijstellings-procedure ex. artikel 19 lid 2 WRO, bedoeld om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Buitengebied' van de voormalige gemeente Ruinen ten behoeve van het bouw en woonrijp maken van de het zuidelijk deel van het plangebied van het bestemmingsplan 'Pesse, Esrand' (locatie Kampiepensweg), kadastraal bekend sectie T nrs. 534 en 535 (geheel) en sectie T, nrs. 1275 en 1276 (gedeeltelijk), een en ander conform bijgaande tekening nummer 5-10-4-125;
2. De aanvraag voor de duur van 4 weken ter inzage te leggen.
Zie samenvatting persuurtje hierboven. 6. Zonder vergunning geplaatste zendmast aan de Roerdomplaan 55 Aanschrijven de mast te verwijderen onder toepassing van bestuursdwang op grond van art. 40 Woningwet en art. 125 Gemeentewet 7. Door mevrouw MW. J. Schurink- Montijn zijn zienswijzen tegen bouwaanvraag het plaatsen van een dakkapel en het uitbreiden van een berging aan de Tapuitlaan 82 te Hoogeveen ingediend 1. Zienswijzen meenemen.
2. Bouwvergunning ondanks zienswijze verlenen
3. Mevrouw MW. J. Schurink- Montijn middels brief op de hoogte brengen van het genomen besluit
8. Advies van de bezwaarschriftencommissie inzake de bezwaren tegen de beslissing van burgemeester en wethouders d.d. 28 mei 2003, waarin de heer J. Strijker een bouwvergunning wordt verleend voor het bouwen van een 1. Het advies van de bezwaarschriftencommissie onverkort overnemen en het bezwaar ongegrond verklaren.
2. De heer H. Woltinge (bezwaarmaker) en de heer J. Strijker op de hoogte brengen van het besluit
garage/ berging en carport op het perceel Zonnedauw 20 te Hollandscheveld 9. Beslissing op bezwaar inzake bezwaarschrift van de heer A.A. Bouwmeester van AB Bouw tegen besluit d.d. 8 april 2004, waarbij de aanvraag voor bouwvergunning is geweigerd. 1. Overeenkomstig het advies van de bezwaarschriftencommissie het bezwaar ongegrond verklaren
2. De heer A.A. Bouwmeester van AB Bouw en de heer R. Prins op de hoogte stellen.
10. Onderzoek (interne) klanttevredenheid FD resp. inkoopstructuur Opdrachtgunning OPTIMUM (bureau facilitaire organisatieverbetering en interim-management) inzake:
* Klanttevredenheidsonderzoek facilitaire producten/diensten
* Inkoopdiagnose: kwantitatief resp. kwalitatief
Betreft een onderzoek naar de tevredenheid van de interne klanten (andere afdelingen) van de afdeling Facilitaire Dienstverlening.