Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 29 juli 2004

HBM-seminars over moderne meet- en weegtechniek

HBM, marktleider in weeg- en meetapparatuur, organiseert op 14, 15 en 16 september een serie seminars over moderne weeg- en meettechnologie in productie- en testomgevingen. HBM richt zich met deze seminars vooral op de procesindustrie (food en chemie), de machinebouw, de automotive en transportsector en productiebedrijven. De drie seminars, die elk een eigen thema hebben, worden georganiseerd in Zuid-Nederland en duren van 9.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

HBM uit Tiel is specialist op het gebied van (industriële) weeg- en meettechniek. Met de seminars wil HBM bedrijven en instellingen informeren over de werking en toepassing van de moderne meettechniek. Tijdens de seminars zal veel aandacht besteed worden aan digitale technieken en de rol, die weeg- en meetgegevens in de bewaking en beheersing van productieprocessen en testcycli spelen. Tijdens de seminars is ook het HBM meetvoertuig, een Mercedes Vito, actief in gebruik en is er tevens een expositie over moderne meet- en weegapparatuur ingericht.

Dinsdag 14 september: productiemeettechnieken
Op dinsdag 14 september zal de nadruk liggen op weeg- en meettechnieken in productieprocessen. Er is speciale aandacht voor digitale weeg- en meettechnieken, de integratie van systemen in geautomatiseerde processen, procesbewaking en controle.

Woensdag 15 september: meettechieken in ontwikkeling en testing Op woensdag 15 september ligt de nadruk op digitale meettechnieken, het gebruik van sensoren, interfaces en PC's; vooral voor R&D-toepassingen en in testopstellingen. Daarnaast komen de bediening van systemen en de verwerking van gegevens met behulp van software aan de orde.

Donderdag 16 september: weegtechniek
Op donderdag 16 september staat het onderwerp weegtechniek centraal. De deelnemers kunnen kennismaken met verschillende typen weegsystemen en de keuze van weegcomponenten. Daarnaast komen weegtechnieken voor diverse productieprocessen en materialen aan de orde.

Voor een exemplaar van de seminarbrochure met het complete programma of voor inschrijving kunt u contact opnemen met HBM: via info@bnl.hbm.com of via telefoonnummer 0344-673434. Het programma is ook te vinden onder de link naar 'HBM on Tour' op www.hbm.com. Om zeker te zijn van een plaats bij één of meer van de seminars is vroegtijdige reservering aan te bevelen. Dat kan tot een week voor de seminars.

Noot voor de pers: informatie over HBM kunt u vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telelefoon: 0344-673434 of per e-mail: peter.vanspaandonk@hbm.com.

De seminars zijn ook toegankelijk voor de pers. U kunt zich aanmelden via Wisse Kommunikatie, Theo Snijders, telefoon: 026-4431523 of theo.snijders@wisse-worldcom.nl.