Gemeente Amsterdam

RSA Symposium Dynamiek in de regio
17 augustus 2004 - O+S
Waarom kiezen mensen ervoor om zich in een RSA-gemeente te vestigen? Hoe beoordelen de vestigers hun nieuwe woongemeente? Wat is de aantrekkelijkheid van de verschillende RSA-gemeenten? Is er sprake van selectieve migratie?

Dynamiek in de regio (16 Kb)

Veel gemeenten hebben wel eens onderzoek verricht onder nieuwe inwoners. Zelden is echter vanuit regionaal perspectief naar de vestigers gekeken. Dit is een interessante invalshoek, mede door de sterke groei van de stedelijke kernen in de regio Amsterdam en door de verdergaande schaalvergroting die voor Amsterdam op het programma staat. Almere, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hilversum, Purmerend en Zaanstad hebben hun krachten gebundeld en voerden een onderzoek uit onder vestigers binnen deze negen RSA-gemeenten. De resultaten vormen een ondersteuning voor het regionale beleid.

O+S organiseert op 14 september het symposium Dynamiek in de regio. Verschillende sprekers zullen tijdens het symposium ingaan op het thema vestiging en vertrek in regiogemeenten. Naast de resultaten van het onderzoek over vestigingsmotieven in regiogemeenten zal de digitale regiomonitor worden gepresenteerd.

Hierbij nodigen we u van harte uit voor dit symposium, dat plaatsvindt op 14 september 2004 in het Vakbondsmuseum de Burcht van Berlage, Henri Polaklaan 9 te Amsterdam.
Heeft u hiervoor interesse of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Josca Boers, tel. 020-527 9416 of e-mail: j.boers@os.amsterdam.nl

Programma Symposium Dynamiek in de regio

Programma symposium (31 Kb)

© Gemeente Amsterdam