Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 23 augustus 2004

'Risico's kunnen niet gemeten worden en zijn daardoor ook niet te managen'

Op 14 september a.s. zal keynote spreker Donn B. Parker met onder andere deze uitspraak de opening van het seminar Informatiebeveiliging 'Veilig ondernemen' verzorgen. Zijn sessie, over risico management, assurance en trends in informatiebeveiliging, zal een kaderzetting zijn voor de rest van het programma.

Het programma, samengesteld door vertegenwoordigers van NGI, GvIB, ISACA, NOREA, Platform Informatiebeveiliging en ITSMF, is gevuld met klantcases over de drie hoofdonderwerpen (risico management, assurance en trends). De sprekers geven antwoord op de vraag hoe informatiebeveiliging georganiseerd moet worden om veilig te kunnen ondernemen.

Presentaties zijn onder meer afkomstig van Philips, ABN AMRO Bank, ING Retail en het Nederlands Forensisch Instituut. Het seminar wordt afgesloten met een diner en de uitreiking van de Joop Bautz Award.

Het seminar Informatiebeveiliging is het vervolg op het Security Management Congres van 2001 en 2002 in Figi, Zeist, georganiseerd door de gezamenlijke security-verenigingen. Er bleek in Nederland geen ander seminar te zijn dat specifiek gericht is op het management en de organisatie van informatiebeveiliging, vandaar dat de verenigingen het initiatief dit jaar weer (succesvol) opgepakt hebben.

Seminar Informatiebeveiliging 'Veilig ondernemen'

Datum: 14 september 2004

Tijd: van 12.00 tot 21.00 uur

Locatie: Palace Hotel, Noordwijk aan Zee

Programma: zie www.itsmf.nl/informatiebeveiliging.

EINDE PERSBERICHT