Gemeente Bergen op Zoom


Programma stadsschouwburg De Maagd

Feestelijke activiteiten bij start kaartverkoop 15e theaterseizoen De Maagd
Verder geeft De Musicompany een voorproefje op de nieuwste musical, zingt het koor Fortissimo op het grote podium en trakteert 't Meziekske u op gezellige volksmuziek. In het kader van de Open Monumentendag zijn er gratis rondleidingen met boeiend kijkje achter de schermen.

Nog volop plaats
De start kassakaartverkoop voor losse voorstellingen in het 15e theaterseizoen van De Maagd verloopt via een volgnummersysteem. Dankzij de grote keuzespreiding bij de abonnementenverkoop zijn er voor de meeste voorstellingen nog plaatsen vrij op alle rangen. Op de lichtkrant in de foyer volgt u de verkoopstanden. Raakt een voorstelling uitverkocht dan kunt u zich opgeven voor de wachtlijst, zodat u alsnog een grote kans maakt op toegangskaarten. Online er telefonisch reserveren kan weer vanaf 14 september. Voor de voorstellingen van Bert Visscher start de kaartverkoop op 8 januari.

Umoja The pulse of Africa do 23 september 20.15 uur

Strijkkwartetten Markiezenhof Introductie do 23 september 20.00 uur Met mooie muziekfragmenten en vermakelijke anekdotes geeft Jurjen Soeting (violist Romeo Kwartet) in de Hofzaal van het Markiezenhof een boeiende introductie op de nieuwe concertenreeks Hoogtepunten uit de Strijkkwartetmuziek. De voorverkoop is via De Maagd.

Verdi-opera La Traviata vr 24 september 20.15 uur Verdi's omstreden verhouding met een zangeres inspireerde hem tot La Traviata, een van de meest geliefde opera's. Dit ontroerende meesterwerk met schitterende melodieën wordt in een klassieke vormgeving vertolkt door topsolisten, koor en orkest van de Poolse Staatsopera Krakau. De voorbespreking start om 18.30 uur.

Rockin' on Heaven's Door Engelse Rock 'n roll-show za 25 september 20.15 uur

Dodelijk Verliefd Theaterthriller Vlaams Fruit di 28 september 20.15 uur
Midden in de nacht wordt ze uit bed gebeld door een ex-minnaar. Wat wil hij van haar na al die tijd? Een totaal onverwacht antwoord geeft Vlaams Fruit met deze adembenemende theaterthriller (naar Ben Eltons bestseller) die u een avond lang op het puntje van de stoel houdt.

Rooyackers, Kamps & Kamps 'Gewoon gaan kijken ...' wo 29 september 20.15 uur
Verrassend, energiek, kolderiek, vol komische visuele vondsten, zwartgallige grappen en tegendraadse humor, zapcabaret, escalatietheater... De geheel eigen stijl van het cabarettrio Rooyackers, Kamps en Kamps is door velen beschreven, maar het AD komt nog het meest in de richting: 'Gewoon gaan kijken naar die jongens'.

Masters of Swing Cor Bakker, Louis van Dijk e.a. do 30 september 20.15 uur
Een theaterfeestje. Zo noemen Cor Bakker en Louis van Dijk hun gezamenlijke tour met Frits Landesbergen (vibrafoon/drum) en Edwin Corzillius (bas). Het viertal zet De Maagd volledig op haar kop met swingende cabarethits, chansons en jazznummers vol verrassende improvisaties.

zie ook: www.demaagd.nl