Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 38

SCHOOL VAN DE TOEKOMST
De etnische kloof overbrugd?

De toekomst van Nederland is multicultureel, daar kan niemand nog omheen. Multi-etnische, gemengde scholen bieden kinderen de beste voorbereiding op de multiculturele samenleving. Want de toekomst is van ons samen. Hoe kunnen we die nu al vormgeven?

Utrechts Debatcentrum TUMULT organiseert op dinsdag 14 september 2004 een oplossingsgericht debat met scholen, ouders en andere betrokkenen. Locatie: de Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Info en reserveren: 030-2332430/ www.tumultdebat.nl/ info@tumultdebat.nl

In het panel: Joske van Dulmen, Multicultureel Instituut Utrecht (MIU), Ad Goenee, directeur OBS De Border, Fred Koopman, directeur Basischool Bilal, Jantine Kriens, Landelijk projectleider achterstandenbeleid, en Roger Caubo, directeur St. Onderwijsvoorrang Eemland (SOVEE) Elisabeth van den Hoogen, journalist, zit de avond voor.

De Gemeente Amersfoort startte in 1999 met gericht beleid om spreiding van leerlingen over verschillende scholen te stimuleren. Een duidelijk resultaat bleef uit en dit jaar staakte de Gemeente haar project. De bal ligt nu weer helemaal bij de scholen zelf. Wat kunnen zij doen om segregatie een halt toe te roepen? Moeten ze het helemaal alleen doen? Wat is de rol van ouders? En zijn er misschien alternatieve mogelijkheden om een kleurrijke ontmoeting al op jonge leeftijd te garanderen?

TUMULT& Multicultureel Instituut Utrecht (MIU)