Gemeente Haarlem


7 september 2004
sector Stadsbeheer

231/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


PUBLIEKSWANDELING DOOR DE STADSKWEEKTUIN

thema: 'In tropische sferen'

Trouwe bezoekers van de Stadskweektuin weten dat in de kassen op het terrein een bijzondere collectie mediterrane en tropische planten is ondergebracht. Ook de vele soorten kuipplanten die de Stadskweektuin sieren zijn zeer bijzonder. Op 14 september aanstaande bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids beide collecties te bezoeken.

De hiervoor genoemde collecties bestaan uit nuts- en siergewassen. Nutsgewas wil zeggen dat de soort de mens tot nut is. Gedacht moet dan worden aan bijvoorbeeld koffie, thee, rijst of vijg. De benaming nutsgewas is eigenlijk discutabel omdat álle planten ecologisch gezien van nut zijn. Planten en dieren (de mens incluis) kunnen immers niet zonder elkaar.
Al wordt de ecologische functie niet vergeten, het zal tijdens de wandeling vooral gaan om de exotische bloemenpracht. De deelnemers aan de wandeling kunnen genieten van een (sub)tropische sfeer in en om de kassen in de Stadskweektuin en ze krijgen van een deskundige gids interessante informatie over de aanwezige planten.


Meer informatie

De Stadskweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 9 te Haarlem. De wandeling start om 19.30 uur vanaf het oude torentje. Deelname kost 2,50 euro, inclusief koffie of thee na afloop. Bel voor meer informatie naar het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon: (023) 511 47 17.

Julia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl
---- --