Ingezonden persbericht


Heiloo, 7 september 2004

Betreft: persuitnodiging 20e Dam tot Damloop 2004

Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor de persconferentie van de 20e Dam tot Damloop op 14 september 2004 en om aanwezig te zijn tijdens de wedstrijddag op 19 september 2004.

De persconferentie van dinsdag 14 september wordt gehouden om 11.00 uur in het het PR-centrum van de ING Bank te Amsterdam Zuid-Oost (Bijlmerplein 888 - 1102 MG Amsterdam). Parkeren is mogelijk in de garage van het ING Bank gebouw (zie bijlage voor routebeschrijving).

Lornah Kiplagat zal samen met een aantal andere toplopers aanwezig zijn om haar plannen voor haar nieuwe wereldrecordpoging op de 10 mijl toe te lichten. Tevens zal bijna het volledige deelnemersveld worden gepresenteerd.

Indien u ook aanwezig wilt zijn tijdens de wedstrijd op 19 september, bieden wij u de mogelijkheid om de wedstrijd van de vrouwen of mannen prominenten te volgen via de perskaravaan (auto mannen prominenten, auto vrouwen prominenten of fotografen auto). Als u hiervan gebruik wenst te maken, verwachten wij u graag tussen 11.00 - 12.00 uur in het NH Barbizon Palace Hotel, Prins Hendrikkade 59-72 bij de Nicolaaskerk bij het Centraal Station in Amsterdam. Aldaar komen ook de toplopers voor de start samen. Bij aanmelding ontvangt u uw perskaart, de persmap en wordt u uiterlijk 12.00 uur begeleid naar de perskaravaan. Na afloop vindt om 14.00 uur bij ZVH naast de finish op de Peperstraat 86 in Zaandam de persconferentie plaats. Indien u geen gebruik wenst te maken van de perskaravaan te Amsterdam, kunt u zich in Zaandam melden bij de informatiebalie voor Sporthal De Vang op de Koningsgeelstraat in Zaandam. U ontvangt dan daar uw bescheiden.

Op het bijgaande antwoordformulier kunt u voor zowel de persconferentie als voor de wedstrijddag zelf uw wensen kenbaar maken. Graag ontvangen wij voor 10 september 12.00 uur uw aanmelding voor de persconferentie van 14 september. Antwoordformulieren voor de wedstrijddag zelf kunnen ingezonden worden tot en met 15 september. Alleen in dit geval bent u verzekerd van een plaats in één van de auto's.

Van belang te melden is dat de perskaravaan een deel van het parcours kan volgen. Door het smalle parcours is het echter niet mogelijk continu de strijd in de top goed te volgen. De persauto's zullen onderweg wel diverse keren het parcours aandoen zodat de doorkomst ter plekke kan worden gezien. In ieder geval is men daarna op tijd bij de finish om de winnaar te zien aankomen.

De eerste start van de wheelers is om 12.20 uur; de wedstrijdlopers starten om 12.34 uur (prominenten vrouwen) en 12.40 uur (mannen en overige vrouwen).

Wij hopen u te mogen begroeten bij de 20e Dam tot Damloop.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Mijderwijk

Event Manager

Stichting Sportevenementen Le Champion

Bijlage: antwoordformulier en routebeschrijving

---- --
AANMELDINGSFORMULIER MEDIA

20e DAM TOT DAMLOOP 2004


1) Persconferentie dinsdag 14 september 2004

Ondergetekende zal aanwezig zijn op bij de persconferentie op 14 september en maakt graag gebruik van onderstaande faciliteiten: (aankruisen):


. Parkeerkaart

. ............


2) Wedstrijddag zondag 19 september 2004

Ondergetekende zal aanwezig zijn op de wedstrijddag en maakt graag gebruik van onderstaande faciliteiten: (aankruisen):

Perskaart

. Parkeerkaart Zaandam (wordt vooraf toegezonden naar onderstaand postadres)
. Persauto heren wedstrijdlopers (melden NH Barbizon Palace Hotel)
. Persauto dames wedstrijdlopers (melden NH Barbizon Palace Hotel)
. Persauto fotografen (melden NH Barbizon Palace Hotel)
. Pers die de wedstrijd niet volgt, maar in Zaandam blijft (melden bij de informatiebalie voor Sporthal De Vang te Zaandam)
. ............


3) Informatie per post/e-mail


. Nee, ik ben helaas verhinderd, maar ontvang wel graag nadere informatie.

Naam : ..........

Organisatie : ..........

Postadres : ..........

Telefoon : .......... en 06 - ..........

E-mail : ..........

Legitimatie : NSP ........ of .........

Dit formulier graag uiterlijk vrijdag 10 september vóór 12.00 uur opsturen naar (voor de wedstrijddag zelf heeft u de tijd tot 15 september): E-mail janwillemmijderwijk@lechampion.nl, fax 072-5339398 of sturen aan: Dam tot Damloop, T.a.v. Jan Willem Mijderwijk, Postbus 143, 1850 AC Heiloo.

Datum: ........ Handtekening: ........

---- --
Persbericht

Na Olympische Spelen gaat Lornah Kiplagat
voor nieuwe toptijd

WERELDRECORD POGING 10 MIJL
TIJDENS DAM TOT DAMLOOP

Amsterdam, 7 september 2004 - De organisatie van de 20ste Dam tot Damloop rekent op 19 september op Lornah Kiplagat voor een nieuw wereldrecord op de 10 mijl voor dames. Het huidige World Best Record op deze afstand - 16,09 kilometer - is ook in handen van Lornah Kiplagat, gelopen tijdens de Dam tot Damloop in 2002. De geboren Keniaanse, uitkomend voor Nederland, zal tijdens de jubileumuitgave van 's lands grootste loopevenement wederom aan de start verschijnen. Ze heeft aangekondigd een serieuze aanval op haar eerdere recordtijd van 50.54 minuten te doen. Kiplagat heeft haar groeiende vorm bewezen tijdens de Olympische Spelen waar zij vijfde werd op de 10 km.

De atlete zal op 19 september vergezeld gaan van 30.000 andere lopers onder wie een aantal andere topatleten. Zo lopen bij de mannen wereldrecordhouder 25 km Paul Kosgei en William Kipsang de 20ste Dam tot Damloop en is ook Susan Chepkemei (1.05.44 op de halve marathon) bij de vrouwen op 19 september in Amsterdam aanwezig.

De door ING Bank en Nike gesponsorde Dam tot Damloop kent een vlak en daardoor snel parcours dat zich ieder jaar weer leent voor recordtijden. Naast het World Best Record voor dames van 50.54, kent het een parcoursrecord van 44.45 voor heren (Paul Koech). Maar gelukkig voor de andere tienduizenden deelnemers: de tijdslimiet ligt op twee uur.

Meerdere records
Overigens is het niet meer mogelijk in te schrijven voor 16,1 km van de Dam tot Damloop. Met 30.000 inschrijvingen is het maximale aantal deelnemers bereikt. Daarmee is de Dam tot Damloop het grootste loopevenement van Nederland. Onder de tienduizenden lopers zijn maar liefst 1.665 bedrijfsteams die elk deelnemen met negen á tien atleten, ook al een wereldrecord. Na-inschrijven is alleen mogelijk voor de 4 en 7 km Damlopen en de Mini Dam tot Damlopen.

Loopfeest
De Dam tot Damloop is na 19 edities niet alleen het grootste, maar en zeker ook één der sfeervolste loopevenementen van Nederland. Men loopt hierbij van het centrum van Amsterdam naar het centrum van Zaandam. De passage van de IJ-tunnel, de 100.000 tot 200.000 toeschouwers en de vele orkestjes onderweg spreken bij deze loop het meest tot de verbeelding. De 20e jubileum editie belooft eens te meer een feestelijke happening te worden. Naast de genoemde wereldtoppers, zullen circa 3.500 kinderen deelnemen aan de Mini Dam tot Damlopen die in het centrum van Zaandam worden gehouden. De vier en zeven kilometer Damlopen in Zaandam, voor een groot deel over het parcours van de originele Dam tot Damloop, mogen elk jaar rekenen op een groeiende interesse.