GROUND-CONTROL AMSTERDAM

ODYSSEE, een unieke multimedia voorstelling in de grotten van Maastricht

Na de buitenspektakelstukken Dante en Faust trekt regisseur Bert Barten de Zonneberggrotten van de St. Pietersberg te Maastricht in. Van 14 tot en met 26 september speelt zich zijn hartverwarmende versie van het beroemde boek De Odyssee af in het 70 kilometer lange grottenstelsel.
Bert Bartens Odyssee neemt u mee op reis langs de route die de grote held Odysseus aflegde van Troje naar zijn thuisbasis Ithaca. De voorstelling is een unieke ervaring waaraan het publiek niet kan ontkomen. Het spektakel begint met een geheimzinnige bijeenkomst in het schemerdonker. In kleine groepen leidt een gids u mee naar binnen en begint de vertell ermetzijnverhaal.Alwandelendlangsveertien scènes van de Odyssee ervaart het publiek de tocht. Het publiek wordt door de grotten geleid van donker naar licht. Het is vooral een zintuiglijke belevenis: alle zintuigen worden bespeeld en gestreeld: van smaak, geluid, optische illusies en videoprojecties tot geuren en kleuren. Maar vooral het meeslepende verhaal van de verteller roept de verbeelding tot leven zodat iedere aanwezige zijn eigen, innerlijke, Odyssee zal ervaren.

De Zonneberggrotten vormen een 70 km lang grottenstelsel gevormd door vroegere mergelafgravingen. Vandaag de dag zijn de grotten alleen toegankelijk via georganiseerde rondleidingen. Het is nu voor het eerst dat er toestemming is gegeven om in de Zonneberggrotten een aantal theatervoorstellingen te spelen. De Odyssee doorbreekt hiermee de traditie dat er alleen maar rondleidingen waren in de grotten, nu wordt ook uw verbeelding aangesproken in deze unieke locatie.

Vertrekpunt van de voorstelling is Buitengoed Slavante vlakbij de ingang van de Zonneberggrotten te Maastricht.
Speeldata: 14 t/m 26 september, behalve maandag. Aanvangstijden: 19.00, 19.30, 20.00
Kaartverkoop: Uitbalie Maastricht , 043 350 5555 of www.uitbaliemaastricht.nl
Tickets kosten 15 euro per persoon, beperkt aantal kaarten beschikbaar.
Speciale arrangementen inclusief diner en/of boottocht zijn op te vragen bij het Uitburo.te Maastricht. Meer informatie over de Odyssee is te vinden op de website www.odyssee2004.nl.
De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Vereniging Natuurmonumenten, Provincie Limburg, VVV Maastricht, Gemeente Maastricht, NUTS Bedrijven, ENCI, Buitengoed Slavante, Rederij Stiphout, Stichting Regeling Recreatief Berglopen, Duyckers BV, Advance, Emile Delsing
Powered by Duyckers BV and NUTS Bedrijven Maastricht