Ingezonden persbericht


Details over de verkrijgbaarheid Nederlandse versie van Windows XP Service Pack 2

Schiphol-Rijk, 8 september 2004 - Zoals eerder aangekondigd is de Nederlandse versie van Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) per direct beschikbaar. Doordat bij die aankondiging helaas niet alle details verstrekt konden worden is enige verwarring ontstaan over de omvang van SP2 en de doelgroepen. Microsoft raadt eindgebruikers (consumenten) aan de Automatische Update van Windows XP in te schakelen. Vanaf 21 september zal SP2 dan automatisch worden geïnstalleerd. Wie daar niet op wil wachten kan vanaf 14 september naar Windows Update gaan en zelf de installatie in gang zetten. Als derde mogelijkheid kunnen gebruikers (sinds 6 september jl.). naar het Microsoft Downloadcentrum gaan en SP2 daar downloaden. Dit betreft echter de meest uitgebreide versie die met name bedoeld is voor IT-professionals die SP2 op meerdere computers willen installeren. Deze versie heeft een omvang van ongeveer 250MB. Wie echter geregeld updates voor Windows XP heeft geïnstalleerd, kan volstaan met een veel compactere versie van ongeveer 80MB. Deze versie komt, zoals hierboven aangegeven, later beschikbaar via Automatic Update of Windows Update.

Vanaf 14 september a.s. kan op www.microsoft.nl/beveiliging tevens een gratis cd-rom met Windows XP Service Pack 2 besteld worden. Vanaf deze datum wordt er ook speciaal voor Windows XP Service Pack 2 telefonische ondersteuning gegeven via nummer 0900 - 040 0070. Het nummer is bereikbaar van maandag tot zondag van 09.00 - 22.00 uur. Via dit nummer kunnen gebruikers gratis ondersteuning krijgen (afgezien van de interlokale telefoonkosten) als zij problemen ondervinden met de Nederlandse of de Engelse versie van SP2. Ook kunnen zij informatie aanvragen over SP2 en SP2 op cd-rom bestellen.

Alle relevante links zijn te vinden op: http://www.microsoft.com/netherlands/windowsxp/sp2/default.aspx

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een vooraanstaand leverancier op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.



Ingezonden persbericht