Gemeente Capelle a/d IJssel

Sport of culturele activiteiten met korting voor kinderen

Kinderen vinden het heerlijk om te ontdekken wat ze wel of niet kunnen. Korfballen, voetballen in verenigingsverband, samen met leeftijdsgenoten muziek maken, dansen en ga zo maar door. De gemeente Capelle aan den IJssel vindt dan ook dat ieder kind tussen de 8 en 15 jaar de kans moet krijgen deel te nemen aan sportieve of culturele activiteiten bij een organisatie.

Voor sommige ouders zijn de kosten echter onoverkomelijk. Daarom heeft de gemeente in het kader van het armoedebeleid besloten om ouders met een minimuminkomen korting te geven op sportieve en culturele activiteiten. De korting bedraagt maximaal 72,- per jaar en geldt voor één activiteit per kind in de leeftijdsgroep van 8 tot en met 15 jaar.

Voor het seizoen september 2004 - september 2005 komt u in aanmerking voor deze korting als:


1. Uw inkomen niet meer bedraagt dan 1.350,- (voor echtparen/samenwonenden) of

1.250,- (voor een éénoudergezin) en niet minder dan 550 (voor echtparen/samenwonenden) of 475 (voor een éénoudergezin).


2. Uw kind tussen de 8 en 15 jaar oud is en is ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie.


3. U een Rotterdampas voor 5,- heeft aangeschaft. Op vertoon van deze pas kunt u dan eveneens in aanmerking komen voor de korting.

Vanaf dinsdag 14 september kunt u voor het aanvragen van de korting op dinsdag en donderdag tussen 8.00 en 14.00 uur terecht bij Burgerzaken. Neemt u voor uw aanvraag uw inkomensgegevens en een geldig legitimatiebewijs mee.

Als u in aanmerking komt voor de korting ontvangt u een kortingsbrief. Deze originele kortingsbrief dient u te overhandigen aan de organisatie waar uw kind een activiteit gaat doen. U legitimeert zich met de Rotterdampas of een identiteitsbewijs. Vervolgens berekent de betreffende organisatie de korting aan u door.

Heeft u nog vragen over de kortingsregeling, neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken,
telefoon 010-2848360.