Gemeente Haarlem


4 augustus 20049 september 2004
sector Stadsbeheer


Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheercollege van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


PERSUITNODIGING

Dinsdagavond 14 september a.s. houden de gemeente Haarlem en het hoogheemraadschap van Rijnland wordt een informatieavond gehouden over het ontwerp - Integraal Waterplan Haarlem. De avond wordt georganiseerd door de gemeente Haarlem en het hoogheemraadschap van Rijnland.

De informatieavond is bedoeld om belangstellenden te informeren over het Waterplan. Dit plan beschrijft de visie van Haarlem en Rijnlandse visie op de stedelijke wateropgave en benoemt concrete maatregelen om het watersysteem op orde te krijgen.

De avond is in het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, Kleverlaan 9 en begint om 20.00 uur met een presentatie over het Waterplan. Er wordt in hoofdlijnen uitgelegd wat het Waterplan inhoud en wat de noodzaak van het plan is. Daarnaast heeft u de gelegenheid tot het stellen van vragen.


Achtergrond


Zware buien en extreme droogte. Deze twee extremen lijken steeds meer ons weerbeeld te bepalen. De tiendaagse hittegolf van begin augustus eindigde in een periode van hevige regenval. Het klimaat verandert. In een recent rapport over de klimaatverandering in Europa concludeert het Europees Milieuagentschap dat de economische schade van klimaatgerelateerde catastrofes de laatste twintig jaar flink is gestegen. De opwarming van de aarde leidt ook in Nederland tot meer neerslag die lokaal moet kunnen worden opgevangen en geborgen - ook in een sterk verstedelijkt gebied als Haarlem. Meer ruimte voor water wordt dan ook steeds noodzakelijker.

Het Waterplan is een gezamenlijk initiatief van Haarlem en het hoogheemraadschap van Rijnland. Tijdens diverse bijeenkomsten hebben belangenorganisaties en geĂŻnteresseerde burgers een bijdrage geleverd aan de inhoud van het plan. Het ontwerp Integraal Waterplan is momenteel vrijgegeven voor inspraak (van 30 augustus tot en met 26 september).


Meer informatie

Voor meer informatie of een samenvatting van het plan kunt u contact opnemen met Julia de Jong, afdeling communicatie sector Stadsbeheer gemeente Haarlem, telefoon 023 - 511 4903. Het gehele plan is te downloaden via www.haarlem.nl onder: leven en wonen/leefomgeving.

Julia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl
---- --