Politie Limburg-Noord

Eerste uitzending op dinsdag 14 september
Datum: 13-09-2004
Tijd bericht: 13:34
Plaats: Venlo - Maastricht
Nieuwe seizoen De Gouden Tip van start

Het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip begint aan een nieuw seiz oen.Opdinsdag14septembergaatopL1televisiede eerste van achttien afleveringen van start. Het seizoen 2003 -- 2004 werd afgesloten met een oplossingspercentage van 30 %: van de 90 behandelde zaken werden er 27 opgelost. Gemiddeld genomen wordt dus één van de drie behandelde zaken opgelost. In de eerste uitzending roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vier misdrijven:

De moord op Pierre Collette in Maastricht Op de St. Pietersberg wordt het stoffelijk overschot van de 31-jarige Pierre Collette uit Luik gevonden. De man is door misdrijf om het leven gekomen. Zijn auto wordt nog steeds vermist. De politie hoopt met hulp van de kijkers meer informatie in deze zaak te krijgen.

Poging tot moord op de Brunssummerheide Nabij een homo-ontmoetingsplaats op de Brunssummerheide wordt een zwaar gewonde man gevonden. Hij is ernstig mishandeld en ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook is zijn auto nog steeds onvindbaar.

Twee overvallen op woningen in Montfort en Roermond Op één avond worden de bewoners van twee woningen in Montfort en Roermond op gewelddadige wijze overvallen. Deze zaken worden in de uitzending gereconstrueerd.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 14 september om 17:07 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om zeven minuten over elk vol uur tot en met 00:07 uur. Ook woensdag 15 september wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur. De zaterdag erna tenslotte wordt het programma nog één keer herhaald om 22:00 uur.

Vanaf het tijdstip van de eerste uitzending zijn alle zaken na te lezen op L1-text pagina 147 en staan teksten en foto's op de geheel vernieuwde internetsite www.degoudentip.tv