Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 14 september 2004

(
Noordwijk - Politie zoekt doorrijder
De politie is op zoek naar de bestuurder van een bestelbusje die op maandag 13 september rond 17.45 uur een op de Lijnbaanweg een lichte aanrijding veroorzaakte met een 19-jarige fietser uit Noordwijk. De buitenspiegel raakte de fietser waardoor deze ten val kwam. Naast schade aan de fiets hield de man er een pijnlijke elleboog aan over. De bestuurder van het busje stopte niet maar reed door. Vermoedelijk heeft deze ook een verkeerspaaltje op de Zeestraat omver gereden. De politie kreeg hier een melding van. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden - Politie houdt verdachten van inbraak aan
De politie hield op dinsdag 14 september rond 05.30 uur nabij het Centraal Station twee mannen uit Leiden aan. De twee, 43 en 27-jaar, worden verdacht van een inbraak of poging daartoe in een hypotheekwinkel aan de Stationsweg. Agenten hielden de twee aan na een korte achtervolging. De achtervolging werd ingezet nadat agenten braakschade aan en inbrekerswerktuigen bij het pand ontdekten. Die ontdekking werd gedaan door surveillerende agenten die de twee mannen wilden aanspreken over hun aanwezigheid bij de winkel. Zover kwam het niet. De mannen gingen er vandoor. Korte tijd later werden ze dan toch aangehouden. Beiden verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alphen aan den Rijn - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde op maandagavond het rijbewijs in van een 44-jarige automobilist uit Leiden. De invordering volgde op een controle van de politie rond 19.40 uur op de Preludeweg. Agenten zagen de man rijden en waren op de hoogte van het feit dat de man het niet zou nauw nam met alcohol in het verkeer. De controle bevestigde dit en de man werd daarop aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 945 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn - Onder invloed rijden
Agenten zagen op dinsdag 14 september rond 00.20 uur op de Lijsterlaan een 40-jarige man spontaan van zijn fiets vallen. Toen de agenten de man daarop controleerden bleek deze onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd daarop aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 700 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen - Bromfietser breekt arm
Een 20-jarige bromfietser uit Waddinxveen brak op maandag 13 september rond 15.00 uur zijn arm bij een aanrijding met een automobiliste uit Capelle aan den IJssel. De bromfietser verleende op de rotonde in de Henegouwerweg nabij de carpoolplaats geen voorrang aan de automobiliste. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.


Schoonhoven Verkeersongeval

Op maandag 13 september omstreeks 18.00 uur vond er op de kruising Opweg/Beneluxlaan een verkeersongeval plaats. Een 82-jarige fietster uit Schoonhoven reed over de Beneluxlaan in de richting van de Opweg. Op de t-kruising verleende zij geen voorrang op een van links komende 34-jarige bestelautobestuurder uit haar woonplaats. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster werd met onder andere een hoofdwond en een hersenschudding overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


-------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --