Provincie Flevoland




Aanleg rotonde Harderwijk nabij Harderhaven

Deze week is in opdracht van provincie Flevoland gestart met de aanleg van een rotonde op de Harderdijk nabij Harderhaven ter hoogte van het steunpunt Randmeren van Rijkswaterstaat in de gemeente Zeewolde. Daarnaast zal de Harderdijk tussen gemaal Lovink en de Ganzenweg in het kader van onderhoud van een nieuwe asfaltlaag worden voorzien.

De aanleg van de rotonde vindt plaats in verband met de
baanverdubbeling van de Ganzenweg. Ten gevolge van de baanverdubbeling komt de aansluiting van de Pluvierenweg op de Ganzenweg te vervallen. De Pluvierenweg wordt omgelegd en wordt met de aan te leggen rotonde aangesloten op de Harderdijk. De omlegging van de (nieuwe) Pluvierenweg zal in verband met een nog lopende planologische procedure begin vol gendjaarwordenaangelegd.

Dankzij de aanleg van een hulpweg kan het verkeer tijdens de uitvoering doorgang blijven vinden. Hierbij zullen verkeerslichten worden gebruikt om het verkeer te regelen. Door deze verkeershinder wordt het verkeer geadviseerd om de Harderdijk te mijden en een omleidingsroute via de Ganzenweg, Gooiseweg en de Karekietweg te volgen. In verband met de asfaltoverlaging zal de Harderdijk eind september twee nachten worden afgesloten voor het autoverkeer. Het verkeer zal tijdens de afsluiting worden omgeleid via genoemde route. De uitvoering zal volgens planning duren tot medio oktober dit jaar. De kosten van het dit werk bedragen ca. 300.000,=

Op dit moment wordt in het kader van de baanverdubbeling gewerkt aan de bruggen over de Pluvierentocht als onderdeel van een ecologische verbindingszone. Volgens planning zal de brug in de nieuwe baan van de Ganzenweg in november gereed zijn en zal het verkeer ten behoeve van de bouw van de brug in de bestaande rijbaan worden omgeleid via de gereedgekomen brug. In die periode zal ook gestart worden met de realisatie van de tweede rijbaan van de Ganzenweg. In het najaar van 2005 zal naar verwachting het project baanverdubbeling Ganzenweg gerealiseerd zijn.