Provincie Flevoland




Aanleg rotonde Hanzeweg Biddingringweg Dronterringweg nabij Dronten

In opdracht van provincie Flevoland is de aannemer gestart met de reconstructie van het kruispunt Hanzeweg Biddingringweg Dronterringweg nabij Dronten. In verband met de toenemende verkeersintensiteit en ter verbetering van de verkeersveiligheid (het kruispunt is een van de onveiligste kruispunten van Flevoland) wordt het kruispunt omgebouwd tot een rotonde.

De aanleg stond gepland voor 2005 maar is in verband met het benodigde onderhoud aan het kruispunt vervroegd. De rotonde wordt aangelegd als een ruime tweestrooks rotonde waarbij rekening wordt gehouden met de aansluiting van een N23 vanaf Lelystad en de aanleg van parallelwegen richting Kampen.

Dankzij de aanleg van een hulpweg in de middenberm van de Hanzeweg en de Dronterringweg kan het verkeer tussen Dronten en Kampen tijdens de uitvoering van het werk gewoon doorgaan. Ook het fietsverkeer op deze route kan doorgaan. De Biddingringweg zal vanaf 20 september, tussen de Wissel en de Hanzeweg, voor het autoverkeer worden afgesloten waarbij het fietsverkeer wel zoveel mogelijk door kan blijven gaan. De bus zal gedurende deze periode een alternatieve route rijden via de Noord.

Op de momenten dat ook het fietspad wordt afgesloten zal er een omleidingsroute worden ingesteld via de kern van Dronten. De afsluiting van de Biddingringweg zal duren tot begin december. Daarna zal in verband met het aanbrengen van een laatste asfaltdeklaag en markering op de Hanzeweg ter hoogte van de aansluiting op de rotonde de Hanzeweg gedurende enkele nachten (20.00 uur tot 06.00 uur), m.u.v. de (brom)fietsers, worden afgesloten voor het verkeer. Hierover zal nog nadere berichtgeving volgen. Afhankelijk van de
weersomstandigheden zal het werk duren tot het eind van dit jaar. De kosten van de reconstructie bedragen circa 1,0 miljoen.