AutoRai

14-9-2004

Mercedes-Benz Europese Star Tour eindigt succesvol in Milaan

Op 9 september werd op spectaculaire wijze de internationale Star Tour die georganiseerd werd voor de introductie van de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse afgesloten. De gala-avond vond plaats in het historische hart van Milaan, Castello Sforzesco.

Het imposante historische gebouw met het uitgestrekte park vormde het stijlvolle decor voor de grote finale van de 'Star Tour', waarbij
1.200 gasten aanwezig waren. Naast alle 800 deelnemers uit 24 landen waren vooraanstaande personen aanwezig uit de wereld van sport, mode, film en entertainment. Onder de genodigden bevonden zich onder andere Giorgio Armani, Christina Aguilera, Boris Becker, Nikki Lauda, Edwin Moses en Kimmi Räikkönen.

De hoogtepunten van de 'Star Tour'-finale waren een modeshow van de Italiaanse designer Giorgio Armani en een live concert van de popzangeres Christina Aguilera. Giorgio Armani presenteerde zijn nieuwe 'Giorgio Armani' herfst-/wintercollectie en Christina Aguilera bracht tijdens haar concert haar song 'Hello' ten gehore, die zij exclusief voor de A-Klasse campagne van Mercedes-Benz heeft geproduceerd.

Het eindfeest was de climax van de 4 maanden durende campagne ter introductie van de nieuwe A-Klasse in Europa onder het motto 'follow your own star. De 400 door een internationale jury geselecteerde teams zijn in hun eigen land gestart en verzamelden zich op 6 september 2004 bij één van de negen startpunten voor het officiële begin van de 'Star Tour'. De 400 nieuwe A-Klasses kwamen op 9 september bijeen in het San Siro Stadion in Milaan. Met deze Star Tour bracht Mercedes-Benz mensen uit alle delen van Europa bijeen.