Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 14-09-2004

Aanrijding door loszittende mat
EMMEN Gisteravond ontstond er een aanrijding met letsel op de kruising Hondsrugweg met de Wenning. Een 21-jarige Emmenaar die met zijn auto over de Hondsrugweg in de richting van de kruising reed was bezig een loszittende mat aan de bestuurderszijde goed te leggen. Hierdoor reed de man door het rode licht en botste tegen een van de Wenning komende 18-jarige automobiliste uit Erica. De bestuurders kwamen met de schrik vrij en beide autos raakten beschadigd.

Rijgedrag valt politie op
MEPPEL Het rijgedrag van een 50-jarige autobestuurder uit Erm viel vannacht op. De man draaide op de Hoogeveenseweg rondjes voor het ziekenhuis. Omdat hij de indruk wekte verdwaald te zijn bood de politie hulp aan. Tijdens het aanspreken van de man bleek hij onder invloed te verkeren. Hij blies 415 ug/l. De man kreeg na overleg met justitie een bekeuring van 300 aangeboden.

Onjuiste kentekenplaten
DARP Tijdens controle van een personenauto op een parkeerplaats bij benzinestation Bovenboer langs de A32 ontdekte de politie dat deze aan voor en achterzijde was voorzien van verschillende kentekenplaten. Beide platen hoorden niet bij de auto. De 30-jarige in de auto slapende bestuurder kon zich niet identificeren en wilde geen verklaring afleggen over de kentekenplaten en de auto. De man, zonder vaste woon of verblijfplaats, werd aangehouden en ingesloten. Onderzoek volgt.

Bedrijfsinbraak
EMMEN Vannacht werd er ingebroken in een bedrijf aan de Van Schaikweg. Met een stoeptegel werd een ruit ingegooid. De buit bestond uit een laptop.

Jeugdige winkeldief aangehouden
ASSEN Bij een supermarkt aan de Kleuvenstee werd gistermiddag een 15-jarige Assenaar aangehouden terzake winkeldiefstal. De jongen nam een flesje drinken ter waarde van 0,79 weg zonder te betalen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52528707