Gemeente Bedum


14 september 2004

Impressie fototentoonstelling In het kader van Open Monumentendag op 11 september jl. organiseerden de Historische Vereniging Gemeente Bedum en de gemeente Bedum een tentoonstelling in de Walfriduskerk.

Circa 250 mensen, waaronder ook veel jeugd bezocht de tentoonstelling Zo as t is, Zo as t was in de Walfriduskerk te Bedum. Middels foto's werden panden in hun huidige verschijningsvorm in beeld gebracht, deze beelden kon men vergelijken met fotos vanuit een zelfde camerapositie uit het verleden. Ook mensen die minder bekend waren met de geschiedenis van de gemeente leefden zich hierdoor gemakkelijk in in de situatie. Daarnaast waren er kaarten en afbeeldingen te zien van inundaties en van de aangerichte oorlogsschade tijdens de tweede wereldoorlog.

D
e gemeente Groningen stelde archeologische vondsten beschikbaar voor de tentoonstelling. archeologische vondsten Westerseweg Hierdoor waren recente opgravingen te bewonderen van de Westerseweg bij Zuidwolde. De jeugd maakte vooral gebruik van de mogelijkheid om de scheve Walfridustoren eens te beklimmen.