Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 14 september 2004

* PIZZABEZORGER BEROOFD
SCHIEDAM - Maandagavond omstreeks acht uur werd een achttienjarige pizzabezorger uit Vlaardingen op de De Meesterstraat beroofd. Het slachtoffer wilde een bestelling bezorgen en werd, toen hij bij het opgegeven adres kwam, opgewacht door een aantal mannen. Eén van hen liep op hem af met een vuurwapen, waarna de Vlaardinger onder bedreiging zijn geld, heuptas en telefoon moest afgeven. De recherche van het district Waterweg/Schiedam stelt een nader onderzoek in.


* ONBEKENDE MAN ZWAAR GEWOND OP STRAAT AANGETROFFEN

Dinsdagmorgen kort na twee uur werd op de Mathenesserdijk een nog onbekende man zwaar gewond op straat aangetroffen. Het slachtoffer bleek met een steen op zijn hoofd te zijn geslagen, vermoedelijk tijdens een beroving. Nadat de man door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond in kritieke toestand naar het Erasmus Medisch Centrum was vervoerd, moest daar direct een spoedoperatie worden uitgevoerd.
De recherche van het district Rotterdam-West is een onderzoek gestart naar de identiteit van het slachtoffer en de verdachte omstandigheden waaronder de man dinsdagmorgen vroeg op straat werd gevonden.


* DERTIEN VREEMDELINGEN AANGEHOUDEN TIJDENS POLITIE-ACTIE BLOEMHOF

EN TARWEWIJK
Politiemensen van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hebben maandagmorgen en -middag in de wijken Bloemhof en Tarwewijk samen met de Koninklijke Marechaussee controle-acties gehouden. In totaal werden 15 panden gecontroleerd waarbij 13 illegalen, voornamelijk Bulgaren, werden aangetroffen en aangehouden. In de acht overige panden werd geconstateerd dat er sprake was van illegaal kamerverhuur, maar er werd niemand aangetroffen. De verdachten zijn overgebracht naar het uitzettingscentrum bij het vliegveld Zestienhoven.


* TWEE JEUGDIGE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA BEROVING

Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandagavond om kwart over negen na een achtervolging in de Zijdewindestraat en in de Bloemstraat twee knapen van vijftien en zestien jaar, beiden uit Rotterdam, aan. Het tweetal had even tevoren in de Proveniersstraat een 45-jarige Rotterdamse vrouw hardhandig beroofd van haar tas en was er op een fiets vandoor gegaan. Het slachtoffer sprak aan de noordzijde van het Centraal Station personeel van de Spoorwegpolitie aan, die samen met collega's van het district De Noordhoek een onderzoek in de omgeving instelde. Na een korte achtervolging werden beide knapen aangehouden. De tas van het slachtoffer werd teruggevonden in de Statentunnel. Het tweetal werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.