MANPOWER UITZENDORGANISATIE

Werkgelegenheidsvooruitzichten zijn aanhoudend positief voor l

Zichtbare toename werkgelegenheid sinds eind 2003

Werkgelegenheidsvooruitzichten zijn aanhoudend positief voor laatste kwartaal

DIEMEN, 14 september 2004 De verwachte netto werkgelegenheid in Nederland voor het vierde kwartaal komt uit op +6%. In vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2003 is dit een stijging van 4%. Dit is een van de uitkomsten van de Internationale Manpower Employment Outlook Survey. Deze positieve ontwikkeling is op regionaal niveau terug te vinden in West- en Noord-Nederland en op sector niveau binnen de overheid, maatschappelijke dienstverlening en welzijn. Om de ontwikkelingen in de netto werkgelegenheid in de komende maanden oktober, november en december te voorspellen zijn wereldwijd meer dan 35.000 werkgevers geïnterviewd. Het onderzoek van Manpower onderscheid zich van andere onderzoeken naar werkgelegenheid doordat de resultaten een prognose geven over de toekomstige ontwikkelingen qua netto werkgelegenheid. Het onderzoek wordt wereldwijd gebruikt in overheid en de industrie, met inbegrip van de The Bank of Englands Monetary Policy en de Committee and the U.S. Department of Labor.

Ook uit de vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS blijkt dat er een grotere dynamiek zichtbaar is op de arbeidsmarkt. Zo is het aantal vacatures in het tweede kwartaal van 2004 verder naar 8.000 vacatures per kwartaal. In 2004 is de netto werkgelegenheid in Nederland verbeterd vergeleken met 2003, deze was +2 en komt dit jaar neer op +6. Van de werkgevers die aan het Manpower onderzoek deelnamen zegt 9% te verwachten in het vierde kwartaal van 2004 meer mensen in dienst te zullen nemen. Slechts 3% verwacht een daling van het aantal medewerkers. De Net Employment Outlook komt hiermee uit op 6%. De Net Employment Outlook is het percentage werkgevers dat denkt het volgende kwartaal meer medewerkers te zullen aantrekken minus het percentage werkgevers dat verwacht dat het personeelsbestand zal krimpen.

Koen Drouen, Director Sales Regionale & Lokale Accounts Manpower Nederland over deze cijfers: De aanhoudende positieve berichten van de werkgevers zien wij ook terug in onze cijfers. Hieruit blijkt dat het aantal uitzenduren het afgelopen kwartaal zichtbaar gestegen is. De bevestiging van de stabiliteit op de arbeidsmarkt is ook terug te vinden in de cijfers van het CBS. Hieruit komt naar voren dat een einde is gekomen aan de sterke stijging van de werkloosheid. Het stijgingstempo is teruggelopen tot drie duizend werklozen per maand in het afgelopen half jaar, vorig jaar was dit nog ruim tienduizend per maand.

Regionale verschillen
In West- en Noord-Nederland is de verandering in de netto werkgelegenheid voor het vierde kwartaal aanzienlijk hoger dan in de rest van Nederland, respectievelijk +10% en +14%. Minder positief zijn werkgevers in het zuiden van Nederland. Al zijn de cijfers voor Zuid-Nederland over hele 2004 positief, ze vertonen per kwartaal sterke fluctuaties. Zo waren de werkgevers het derde kwartaal positief (+19%), voor het vierde kwartaal verwachten zij echter een daling van de netto werkgelegenheid naar

+1%. Drouen: Het MEOS onderzoek toont aan dat het afgelopen jaar zowel op de korte als lange termijn op regionaal niveau een stabiele en stijgende ontwikkeling te zien is in de netto werkgelegenheid.

Sectoren
De sector transport, opslag en communicatie kent de grootste daling (-6%) van alle sectoren ten opzichte van het derde kwartaal van dit jaar. Werkgevers in de financiële sector, verzekeringen, onroerend goed en zakelijke diensten (+4%), de verwerkende industrie (+8%) en de overheid (+13%) dragen het meeste bij aan de stabiliteit in het netto werkgelegenheidscijfer van +6%.

Europa
In zes van de elf onderzochte Europese landen verwachten werkgevers in het vierde kwartaal een daling van de netto werkgelegenheid. Drouen: Toch zijn net als in Nederland in acht landen de vooruitzichten positiever dan een jaar geleden. Werkgevers in bijvoorbeeld Engeland (+2) voorzien de grootste groei in netto werkgelegenheid voor het komende kwartaal gevolgd door Frankrijk (+1) ten opzichte van andere Europese landen. Duitse werkgevers blijven negatief maar zijn duidelijk minder pessimistisch dan aan het begin van 2004 (van -4 naar
-2). In Italië is voor de eerste keer dit jaar sprake van een negatieve netto werkgelegenheid (-6).

Beeld wereldwijd
Werkgevers in 17 van de 19 deelnemende landen verwachten in het vierde kwartaal nieuwe mensen aan te trekken. In 14 landen ligt dit cijfer hoger dan in dezelfde periode in 2003. Na de correctie van de cijfers voor seizoensinvloeden blijven de vooruitzichten voor onder andere de VS (+0) en Japan (+2) positief.

Over het rapport
De Net Employment Outlook is het cijfer dat verkregen wordt door het percentage werkgevers dat een inkrimping voorziet in werkgelegenheid, af te trekken van het percentage werkgevers dat aangeeft meer personeel te zullen aannemen. De resultante is het Netto Werkgelegenheidscijfer. Een negatief Netto Werkgelegenheidscijfer geeft aan dat het aandeel werkgevers met een negatieve kijk op de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, groter is dan het aandeel werkgevers met een positieve kijk op de arbeidsmarkt. De individuele rapporten van alle 19 deelnemende landen zijn te vinden in de Manpower Press room op www.manpower.com/meos. Het gedetailleerde Nederlandse rapport is ook te vinden op www.manpower.nl, op de homepage staat een button 'Resultaten Employment Outlook Survey' die direct doorklikt naar het rapport. In dit rapport zijn de resultaten opgenomen voor Nederland per regio en sector. Tevens zijn de Europese en Internationale resultaten hierin gedetailleerd opgenomen.

Over het onderzoek
De Manpower Employment Outlook Survey wordt ieder kwartaal uitgevoerd. Aan meer dan 35.000 werkgevers wereldwijd, afkomstig uit zowel de publieke als private sector, wordt gevraagd of zij in het volgende kwartaal wijzigingen voorzien in hun personeelsbestand. Voor het Nederlandse deel van het onderzoek werden ruim 800 werkgevers geïnterviewd. Op basis van de onderzoeksresultaten rapporteert het onderzoek over de verwachte ontwikkelingen in werkgelegenheid per land, per regio en per sector. En worden internationale en intercontinentale analyses gemaakt. In de 40 jaar dat dit onderzoek loopt, heeft het zich ontwikkeld tot een betrouwbaar onderzoek naar de werkgelegenheidsontwikkeling wereldwijd. Het onderzoek is momenteel beschikbaar voor 19 landen en gebieden: de VS, Canada, Mexico, Australië, Nieuw Zeeland, Japan, Hongkong, Singapore, Oostenrijk, Duitsland, België, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Over Manpower
Manpower Inc. (NYSE: MAN) is wereldleider op het gebied van personeelsdiensten en biedt haar klanten een brede reeks van oplossingen voor personeelsvraagstukken. Wij zijn gespecialiseerd in werving en selectie van personeel voor vaste en tijdelijke banen en contracten op projectbasis. Daarnaast richten we ons op assessment van personeel, training, opleiding en organisatievraagstukken. Manpower wereldwijd biedt haar diensten aan via een netwerk van 4.300 vestigingen in 67 landen en regio s. Jaarlijks werken we met meer dan 400.000 klanten samen. Hierdoor beschikken we over ruime ervaring. Tot deze klantenkring behoren zowel kleine en middelgrote bedrijven in alle sectoren en ook 's werelds grootste multinationals. De focus van Manpower is gericht op vergroting van productiviteit door verbeterde kwaliteit, efficiëntie en kostenreductie waardoor onze opdrachtgevers zich beter kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Over Manpower Nederland
Manpower is sinds de jaren zestig ook gevestigd in Nederland en heeft hier 150 vestigingen met ruim 900 medewerkers. Naast de merken Manpower en Manpower Uitzendorganisatie voeren we in Nederland de merken Manpower Special Staffing, The Empower Group/ Right Management Consultants, Manpower Project Support en Elan.