Politie Groningen

Persberichten dinsdag 14 september 2004

provincie Groningen, 14-09-2004 -

Groningen: drugsgebruikers moet zitten
De politie heeft maandagmiddag in de Driehovenstraat twee mannen in de leeftijd van 28 en 35 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden. Politieagenten zagen dat de Stadjers verdovende middelen op straat hadden gebruikt. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 35-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De 28-jarige had nog een gerechtelijk straf openstaan en werd ingesloten. Beide mannen kregen een bekeuring uitgereikt.

Groningen: acht bekeuringen bij gordelcontrole
De politie heeft maandagmiddag bij een gordelcontrole op de Sint Petersburgweg acht bekeuringen uitgereikt. Zes bestuurders van de in totaal 85 passerende voertuigen bleken de gordel niet te dragen. Daarnaast kreeg een automobilist een bekeuring, omdat een grote hoeveelheid pallets op een aanhangwagen niet was vastgezet met touwen. Hierdoor ontstond gevaar dat de lading pallets op de weg kon vallen. Een andere automobilist kreeg een bekeuring, omdat zijn kenteken niet zichtbaar was door een fietsdrager met daarop een fiets geplaatst. De controle duurde een uur.

Groningen: dwarse fietster aangehouden
Op de Verlengde Hereweg heeft de politie maandagavond een 22-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Politieagenten zagen de vrouw en nog drie andere personen op het fietspad fietsen zonder dat zij verlichting voerden. Een persoon werd staandegehouden en kreeg een bekeuring. Een tweede fietser bleek wel over deugdelijke verlichting te beschikken en mocht de betreffende man zijn weg vervolgen. Twee andere fietsers, een man en de 22-jarige vrouw, reageerden niet op aanroepen van een politieagent en probeerden zij er tussenuit te knijpen. Beide fietsers werden beetgepakt, waarna zij een bekeuring kregen. De vrouw weigerde op straat alle medewerking en wilde zij ook niet haar naam opgeven. Hierop werd de fietser meegenomen naar het politiebureau om haar identiteit vast te stellen. Daar werkte de Stadjer wel mee en kreeg zij alsnog een bekeuring voor het niet voeren van een achterlicht. De vrouw mocht hierna het politiebureau verlaten.

Groningen: verwarde Stadjer vernielt autos
De politie heeft maandagavond in de Oude Ebbingestraat een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Stadjer had om onbekende reden op de Bloemsingel twee voorruiten van personenautos vernield. Hij werd door een getuige in de nabijheid van de vernielde autos gesignaleerd. De verdachte bleek verward te zijn. Op het politiebureau werd de man gehoord. De 26-jarige werd vervolgens door een arts onderzocht. Hij werd ondergebracht in een kliniek. De politie maakt proces-verbaal op.

Regioberichten volgen later