Ingezonden persbericht


Persbericht

14 september 2004

Cartesis benoemt nieuwe CEO om koppositie in BPM te verstevigen

~ voormalig EMEA topman van Netscape en Asymetrix gaat wereldwijde groei stimuleren ~

De directie van Cartesis* heeft Didier Benchimol aangesteld als Chief Executive Officer om de strategische ambities van het bedrijf te kunnen realiseren. Het bedrijf heeft zich als doel gesteld om in de komende twee jaar de grootste BPM-leverancier ter wereld te worden.

Benchimol heeft 20 jaar ervaring binnen technologiebedrijven. Hij richtte zich in eerdere functies specifiek op het realiseren van sterke groei en het benutten van het aanwezige potentieel van de organisaties waar hij werkzaam was. Hij heeft onder andere aan het hoofd gestaan van marktleiders als Netscape EMEA, Asymetrix EMEA (als onderdeel van de Paul Allen Group) en Mips Computer Systems. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de beursintroductie van vier bedrijven. Door zijn positie als voormalig directielid van Cartesis, begrijpt Benchimol ook precies de behoeften van het bedrijf en diens aandeelhouders.

De aanstelling heeft als doel Cartesis ontwikkeling en vooruitgang te versnellen en te kunnen profiteren van de kansen die de BPM-markt, die sterk in ontwikkeling is, te bieden heeft. Cartesis gaat dit doen door: een snelle internationale uitbreiding, samenwerking met de grootste en de beste system integrators en consultancies uit de sector; en een intensivering van de relatie met klanten om daarmee een hogere klanttevredenheid te bereiken.

Cartesis kans om te kunnen groeien in een markt die op dit moment diverse veranderingen doormaakt en daarbij de investering die we doen in het bedrijf en in het leiderschap van Didier, zal ons in staat stellen onze ambities waar te maken , aldus Gilles Rigal, General Partner bij Apax, de voornaamste investeerder in Cartesis.

De BPM-markt is in volle ontwikkeling en biedt ons duidelijk de kans om een voortrekkersrol te spelen , aldus Didier Benchimol, CEO van Cartesis. "Bedrijven moeten kunnen groeien en tegelijkertijd voldoen aan veranderende regelgevingen, zoals Sarbanes-Oxley en IFRS. Cartesis lost dit complexe probleem beter op dan wie dan ook, en is daarom een bedrijf dat juist op dit moment zeer succesvol kan operen, door de volledige concentratie op BPM.


* De directie van Cartesis bestaat uit afgevaardigden van elk van de vier investeerders: Advent Venture Partners, Apax Partners, CDP Capital Technology Ventures en Partech International.

(373 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis biedt CFO's een unieke business performance management oplossing, die hen in staat stelt duidelijk het verhaal achter de cijfers te vertellen. Toonaangevende multinationals over de hele wereld vertrouwen op Cartesis softwaretoepassingen om een volledig beeld van hun prestaties te verkrijgen en deze gedetailleerde informatie voor zowel interne als externe belanghebbenden beschikbaar te maken. Het bedrijf heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Madrid, Norwalk, CT, Parijs, Tokyo en Utrecht. Cartesis producten bieden multinationals de analytische capaciteit en de flexibiliteit die ze nodig hebben om op de snelle veranderingen in hun markt in te kunnen spelen. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 en meer dan 30% van de Financial Times European 100 gebruiken Cartesis oplossingen om de best mogelijke controle over hun financiële informatie en processen te houden.

Ingezonden persbericht