Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Eind oktober opening van nieuwe, spectaculaire golfcourse

THE LINKS MAAKT VAN ARUBA ECHTE GOLFBESTEMMING

Aruba, 14 september 2004 - Met de opening van The Links, profileert Aruba zich meer en meer als een echte golfbestemming. Het eiland beschikte met Tierra del Sol al over een volwaardige 18-holes championship course en voegt daar op 29 oktober met The Links een schitterende 9-holes golfcourse aan toe, met uitzicht op de Caribische zee. The Links maakt onderdeel uit van het luxueuze Divi Village Golf & Beach Resort.

De nieuwe baan is ontworpen door de in Florida gevestigde Amerikaanse golfarchitecten Litten/Viola. Zij hebben een uitdagend ontwerp gemaakt met onder meer een spectaculaire slothole die eindigt op een eiland-green. De baan meet vanaf de championship tees (Gold Tee) 3.149 yards, vanaf de meddle tees (White Tees) 2.857 yards en van de front tees (Red Tees) 2.410 yards. Dat maakt de baan voor golfers van elk niveau een uitdaging. Golfers spelen vanaf de ecologische en 'spelervriendelijke' grassoort Paspalum. Onderweg komen ze op zes holes lastige waterhindernissen tegen. De baan wordt verder gekenmerkt door prachtig aangelegde lagunes en strategisch geplaatste bunkers.

The Links heeft twee par 5 holes, vijf par 4's en twee par 3 holes. De afstanden tot de vlag worden aangegeven op de sprinklerkoppen en met merktekens die 150 en 100 yards aangeven. Verder voorziet The Links in water-tappunten op hole 3 en 6 en beschikt de baan over een uitgebreide golfschool waar professionele teaching pro's onder andere gebruik kunnen maken van twee video-swinganalyse stations, een driving range, putting en chipping green, alsmede oefenbunkers.

Het luxueuze clubhuis met twee restaurants en een pro shop is nog in aanbouw en wordt naar verwachting in maart 2005 opgeleverd. De accommodatie krijgt een uitgebreide winkel waar golfkleding, -clubs en -accessoires kunnen worden gekocht. De twee restaurants kijken uit over de golfbaan en serveren lichte lunches tot haute cuisine in Californisch-Caribische stijl. Bijzonder aan het hooggelegen haute cuisine restaurant is dat het plafond meekleurt met het tijdstip van de dag: overdag blauw, 's avonds onder een heldere 'sterrenhemel'.

Rond The Links worden kleine, maar luxueuze vakantievilla's gebouwd, die uitkijken over de baan. Ze beschikken onder meer over een plasma-televisie, een jacuzzi en zijn ingericht met design-meubilair. De eerste komen in december 2004 beschikbaar.

Meer informatie over Divi The Links is vanaf 1 oktober te vinden op www.divigolf.com.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (