Tiscali

14 september 2004

CinemaNow en Tiscali sluiten overeenkomst voor Europese Video-On-Demand Website

Milaan, Italië/Santa Monica, Californië 14 september 2004 CinemaNow Inc., het toonaangevende bedrijf in on-demand content distributie via breedband, heeft gisteren een overeenkomst bekend gemaakt met Tiscali S.p.A., het Europese internet communicatie bedrijf, om consumenten in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid te bieden films te downloaden of streamen uit de CinemaNow bibliotheek.

Met de PatchBay technologie ondersteunt CinemaNow een aantal on-demand initiatieven van Tiscali, zoals digitale auteursrechtbescherming, user profiling, pay-per-view abonneediensten en gedetailleerde rapportagediensten. PatchBay maakt gebruik van het Digital Rights Management systeem van Microsoft. Deze is volledig geïntegreerd in Microsoft Windows Media 10 Series en maakt een veilige en kwalitatief hoogwaardige gebruikservaring mogelijk.

Wereldwijd uitbreiden is altijd onderdeel geweest van CinemaNow s strategie en een drijvende kracht achter PatchBay Technology Group , zegt Curt Marvis, CEO van CinemaNow. Samenwerken met één van de grootste internet service providers van Europa versterkt de positie van CinemaNow als toonaangevende video content en technologie provider in de groeiende Europese content-on-demand markt.

Net als met de introductie van de Tiscali Music Club, heeft Tiscali een stap gezet om legaal online films on-demand te distribueren in Europa , zegt Mario Mariani, Senior Vice President Business Development van Tiscali S.p.A. Door samen te werken met CinemaNow kunnen wij onze online content uitbreiden en hebben wij goede ondersteuning voor de video-on-demand dienst.

Over CinemaNow
CinemaNow, Inc. (www.cinemanow.com) is toonaangevend in video-on-demand (VOD) via internet en video-on-demand distributie en technologie voor abonnees (SVOD). CinemaNow werkt samen met onder andere 20th Century Fox, Disney, Lions Gate, MGM, Miramax, en Warner Bros. CinemaNow heeft PatchBay" ontwikkeld, het content-on-demand distributie- en managementsysteem van de CinemaNow website.

Over Tiscali
Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milaan: TIS; Nouveau Marché, Parijs: 005773), the Internet Communication Company . Tiscali biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik, innovatieve communicatiediensten en content. Op 30 juni 2004 had Tiscali 7,9 miljoen actieve gebruikers en was het aantal breedbandabonnees gestaag gegroeid tot 1,44 miljoen. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com.

Meer informatie:
Elisa Wiefel
Edelman van CinemaNow
Tel: 323/202-1069
E-mail: elisa.wiefel@edelman.com

Gianluca Nonnis
Image&PR Manager Tiscali Corporate
E-mail: nonnis@tiscali.com

Simona Vecchies
Image Building (Tiscali Persbureau)
E-mail: s.vecchies@imagebuilding.it