Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanhouding na brandstichting

Drie jongens aangehouden i.v.m. brandstichting, een van de drie is opgesloten

Enschede

Maandagavond 13 september omstreeks 20.00 uur werd gemeld dat er vanaf een bouwterrein aan de Kalanderstraat in Enschede, een brandlucht werd geroken. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen zagen ze drie jongens over het hek klimmen wat om het bouwterrein staat. Alledrie, Enschedeers van 16, 17 en 18 jr., zijn aangesproken en in eerste instantie staande gehouden. Toen even later door ter plaatse gekomen brandweerlieden werd geconstateerd dat er op het bouwterrein isolatiemateriaal in brand was gestoken en dat dit lag te smeulen. Brandweer heeft e.e.a. geblust. De drie jongens zijn daarop voor brandstichting aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de 16 en 18 jr. niets met het voorval te maken hadden gehad. De 17 jr. is voor verder onderzoek opgesloten. (04-114345)

Rijden onder invloed

Automobilist met 1.58 promille achter het stuur, is erg vervelend en is ter ontnuchtering opgesloten

Haaksbergen

Maandagmiddag 13 september rond 18.00 uur werd een 75 jr. automobilist uit Haaksbergen gecontroleerd op de Kruislandstraat in zijn woonplaats. Hij bleek veel te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd daarop meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.58 promille uitwees. Toen hem werd medegedeeld dat zijn rijbewijs werd ingevorderd, wilde hij niet meer meewerken en begon zich erg vervelend te gedragen. Hierop werd besloten hem ter ontnuchtering op te sluiten. In zijn auto werd later zijn rijbewijs gevonden en toen bleek dat dit rijbewijs sinds begin september 2004 was verlopen. Tevens bleek datdeAPKvandeautovervallenwas.Denodigeprocessen-verbaalzullentegende75jr.wordenopgemaakt.Indeloopvandinsdagmorgende14eishijnaverhoorenontnuchterdtezijnweerheengezonden.

Aanrijding met letsel

Automobiliste raakt in slip, bosjes weggezaagd om auto weg te kunnen halen

Hengelo

Maandagavond 13 september om ongeveer 18.50 uur werd een aanrijding gemeld op de A35 in Hengelo. Bleek dat een 25 jr. automobiliste uit Enschede door vermoedelijk het slechte weer in de slip was geraakt en achterwaarts de berm was ingereden en in de bosjes tot stilstand. De bestuurster is voor controle door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Haar auto moest uit de bosjes worden bevrijd door de brandweer. Hij was vanaf de weg praktisch niet meer te zien en delen van de bossages moesten worden gesnoeid om de auto, die total loss is, te kunnen afslepen. De A 35 is tijdelijk even afgesloten geweest en omstreeks 20.30 uur kon het verkeer weer normaal zijn gang gaan. (04-114352)

Aanrijding met letsel

Geen voorrang, twee slachtoffers naar het ziekenhuis

Hengelo

Maandagavond 13 september omstreeks 21.55 uur vond op de kruising Mr. P.J. Troelstrastraat en de Beukweg in Hengelo een aanrijding plaats. Een 24 jr. automobilist uit Roelofarendsveen, met naast zich een 22 jr. Hengelose, verleende komende vanaf de Beukweg geen voorrang aan een 25 jr. automobiliste uit Ambt Delden, die over de Troelstrastraat, zijnde een voorrangsweg, reed. Zowel de 22 jr. Hengelose, als de 25 jr. automobiliste uit Ambt Delden werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept. (04-114386)

Auto's opengebroken

Zes auto's in dezelfde nacht opengebroken

Ootmarsum

In de nacht van zondag 12 op maandag 13 september, werden in Ootmarsum 6 auto's opengebroken. Twee aan de Grote Maten, 1 aan de van de Oyehof, een aan de Vijverstraat, een aan de Laagsestraat en een op het Nuttervoetpad. In vijf van de zes gevallen werd een portierslot verbroken. Bij de kraak aan het Nuttervoetpad werden de rubbers uit een portierraam verwijderd om zodoende in de auto te komen. In alle gevallen was radioapparatuur dan wel navigatieapparatuur de buit. De politie sluit niet uit dat het in deze zes gevallen om dezelfde dader cq daders gaat. Zij wil ook graag in contact komen met mensen die in die bewuste nacht wellicht iets is opgevallen. (o.a. 04-113940)

---- --