Gemeente Hengelo

Mededelingen 14 september 2004, week 38
Collecte Verkoop bij openbare inschrijving van een perceel bouwgrond Sportraad Langdurigheidstoeslag 2004
Parkeerplaatsen centrum tijdelijk buiten gebruik en tijdelijke verplaatsing weekmarkt Voorbereidingsbesluiten
Inloopavond Concept Nota van Uitgangspunten Seahorseterrein Bouwplannen
Week van de Vooruitgang 2004 Wet milieubeheer
Verordening Burgerinitiatief Kapvergunningen
Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Werk aan de weg Collecte

Tot en met 18 september collecteert het Prinses Beatrix Fonds. Van 20 tot en met 25 september collecteert de Nierstichting Nederland. Sportraad

De Sportraad Hengelo vergadert op donderdag 16 september om 19.30 uur in het F.B.K.-stadion aan de Kuipersdijk (gebouw FC Twente).

Op de agenda staat onder meer:

* voorstel werkgroep investeringssubsidies

Parkeerplaatsen centrum tijdelijk buiten gebruik en tijdelijke verplaatsing weekmarkt

In verband met de Lambertuskermis zijn tot en met maandag 20 september de parkeercirkel op het Burgemeester Jansenplein, de Burgemeester Jansenstraat (voor de lederzaak en de speelgoedwinkel) en het Kloosterterrein niet toegankelijk voor verkeer en/of het parkeren van uw auto. In verband met de kermis wordt de weekmarkt op woensdag 15 september en op zaterdag 18 september verplaatst naar de De Wetstraat. De parkeerterreinen (het grote terrein en het terrein tussen apotheek Koop en woonhuis nummer 19) aan de De Wetstraat, en een gedeelte van de De Wetstraat en de Smutsstraat, zijn dan niet toegankelijk voor verkeer en/of het parkeren van autos.

Inloopavond Concept Nota van Uitgangspunten Seahorseterrein

Het plangebied Seahorseterrein bevindt zich in de wijk Woolder Es en wordt globaal begrensd door de Deldenerstraat, de Geerdinksweg en de Woolderesweg. De gemeente is van plan op het Seahorseterrein woningbouwontwikkeling toe te laten en heeft hiertoe een concept Nota van Uitgangspunten opgesteld. In deze concept Nota van Uitgangspunten is omschreven welke visie de gemeente heeft voor het terrein en hoe aan deze visie gestalte zal worden gegeven. Na het doorlopen van de inspraakprocedure zal de concept Nota van Uitgangspunten ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden. De vastgestelde Nota van Uitgangspunten wordt gebruikt voor de verdere planvorming en de ontwikkeling van het Seahorseterrein.

Inloopavond
De gemeente organiseert op woensdag 6 oktober 2004 een inloopavond. Tussen 18.00 en 21.00 uur bent u welkom in de aula van het Twickelcollege aan de Woolderesweg. Tijdens deze inloopavond kunt u nader kennis nemen van de geplande ontwikkelingen op het Seahorseterrein, de concept Nota van Uitgangspunten bekijken, vragen stellen en uw opmerkingen kenbaar maken.
Nederland aandacht geschonken aan de Week van de Vooruitgang. Dat is groen licht voor een week lang lopen, fietsen, openbaar vervoer en 300 activiteiten. Ook de gemeente Hengelo doet mee en wil u graag bewuster maken van de mogelijkheden die er zijn om u milieubewuster, veiliger en gezonder te verplaatsen. Aan de volgende activiteiten kunt u ook meedoen!

* Introductie Nieuwe recreatieve Fietsroute: op zondag 19 september bussen van Connexxion in de regio Twente stad en streek- en de Verordening Burgerinitiatief
In zijn vergadering van 22 juni 2004 heeft de gemeenteraad besloten de Verordening Burgerinitiatief vast te stellen. Dit besluit ligt van 14 september tot en met 26 oktober 2004 in de Gemeentewinkel ter inzage en treedt op 27 oktober 2004 in werking.

Het burgerinitiatief maakt het mogelijk dat burgers onder bepaalde voorwaarden rechtstreeks een door henzelf geformuleerd voorstel op de agenda van de raad kunnen plaatsen, met de garantie dat dit voorstel binnen een bepaalde termijn wordt besproken.

Over het raadsbesluit tot vaststelling van de Verordening Burgerinitiatief kan een referendum worden gehouden. Tot 5 oktober heeft eenieder de mogelijkheid om over dit besluit een verzoek om een raadgevend referendum in te dienen. Hiervoor geldt, dat minimaal 300 kiesgerechtigden een inleidend verzoek moeten indienen, wil er een vervolgtraject plaatsvinden. Indien voldoende kiesgerechtigden het inleidend verzoek ondersteunen, zal er een referendum plaatsvinden. Via een referendum wordt bereikt, dat een genomen besluit wordt heroverwogen. Een inleidend verzoek kan uitsluitend op vertoon van een geldige legitimatie worden ingediend bij de afdeling Burgerzaken, Stadhuis.

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Heeft u een minimaal inkomen en geen vermogen, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Een verzoek om kwijtschelding van gemeentelijke belastingen kan tot zes maanden na de aanslagdatum worden ingediend. Met betrekking tot de aanslag van 2004 met als dagtekening 31 maart 2004 dient uw verzoek dus voor 1 oktober 2004 in ons bezit te zijn. Verzoekformulieren zijn verkrijgbaar bij de Belastingbalie (Stadskantoor) en de Gemeentewinkel (Stadhuis).

Verkoop bij openbare inschrijving van een perceel bouwgrond

De gemeente Hengelo biedt bij openbare inschrijving te koop aan een perceel bouwgrond voor de bouw van een vrijstaande woning. De openbare inschrijving is uitsluitend bedoeld voor particulieren. De kavelgrootte is 785 m² en de kavel ligt aan de Flemingstraat 4.

Hoe kunt u inschrijven?

Inschrijven kan alleen door middel van een inschrijfformulier verkrijgbaar bij de balie van de Dienst SBO, Stadskantoor. Inschrijfformulieren kunnen tot uiterlijk woensdag 29 september 2004 om 13.00 uur in een gesloten enveloppe - onder vermelding van Flemingstraat 4 - worden ingeleverd bij het Informatiecentrum SBO, Stadskantoor. Binnengekomen enveloppen worden op donderdag 30 september 2004 om 14.00 uur in kamer H 651 in het Stadskantoor in het openbaar geopend. In principe wijst de gemeente toe aan de hoogste bieder. De gunning kan worden voorbehouden.

Informatie
Nadere informatie over de verkoop kunt u tijdens kantooruren verkrijgen bij de afdeling Grondbedrijf van de gemeente Hengelo, de heer W.J. Willemsen, telefoon (074) 245 9716.

Langdurigheidstoeslag 2004

Met de invoering van de Wet Werk en Bijstand per 1 januari 2004 is een landelijke toeslag ingevoerd, de langdurigheidstoeslag. Hengeloërs die vijf jaar of langer onafgebroken een minimuminkomen hebben, kunnen een keer per jaar voor deze langdurigheidstoeslag in aanmerking komen. De eisen voor de langdurigheidstoeslag zijn streng. U krijgt de toeslag alleen als u op de aanvraagdatum tussen 23 jaar en 65 jaar bent. Hieronder leest u per uitkeringssoort de voorwaarden waaraan u moet voldoen.

U hebt een uitkering van Sociale Zaken (WWB, Ioaw, Ioaz)

Met een uitkering van Sociale Zaken krijgt u de langdurigheidstoeslag als u:

* in de vijf jaar voorafgaande aan de datum van aanvraag onafgebroken een uitkering op

* de voor u geldende bijstandsnorm heeft ontvangen;
* u in de vijf jaar voorafgaande aan de datum van aanvraag onafgebroken de arbeidsmarktverplichtingen hebt gehad en u hebt alles gedaan om aan het werk te komen;

* in deze periode geen inkomsten uit of in verband met arbeid (loon, WW-uitkering, WAO-uitkering of ziektewet-uitkering) heeft ontvangen.

Als u getrouwd bent of samenwoont dan moet u beiden aan alle voorwaarden voldoen.

Cliënten met een uitkering van Sociale Zaken die aan de voorwaarden voldoen ontvangen eind september 2004 bericht over de toekenning van de langdurigheidstoeslag. Aanvragen is niet nodig. De betaling van de toeslag vindt eind september 2004 plaats. Hebt u op 30 september 2004 nog geen bericht ontvangen en bent u van mening dat u wel aan de voorwaarden voldoet, dan moet u de toeslag zelf aanvragen met een aanvraagformulier.

U hebt een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WAO, WAZ, Wajong)

Met een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijgt u de langdurigheidstoeslag als u:

* volledig arbeidsongeschikt bent. Dit betekent dat u voor 80 tot 100 % bent afgekeurd;

* niet in aanmerking komt voor een arbeidsdeskundig onderzoek. In zo'n onderzoek wordt bekeken wat voor werk iemand nog kan doen;
* een vermogen (bijvoorbeeld spaargeld of een eigen huis) heeft dat lager is dan 10.130 (echtpaar of alleenstaande ouder) of 5.065 (alleenstaande);

* vijf jaar of langer een uitkering gelijk aan de voor u geldende bijstandsnorm heeft ontvangen (zie voorbeelden geldende bijstandsnormen);

* in deze periode geen inkomsten uit of in verband met arbeid (loon, WW-uitkering of ziektewet-uitkering) heeft ontvangen.

Als u getrouwd bent of samenwoont dan moet uw partner ook aan de laatste drie voorwaarden voldoen. Inwoners van Hengelo met een arbeidsongeschiktheidsuitkering moeten de toeslag zelf aanvragen.

U hebt een nabestaandenuitkering (Anw) of alimentatie

Met een nabestaandenuitkering of alimentatie krijgt u de langdurigheidstoeslag als u:

* vijf jaar of langer een uitkering gelijk aan de voor u geldende bijstandsnorm heeft ontvangen (zie voorbeelden geldende bijstandsnormen);

* in deze periode geen inkomsten uit of in verband met arbeid (loon, WAO-uitkering, WW-uitkering of ziektewet-uitkering) heeft ontvangen;

* een vermogen (bijvoorbeeld spaargeld of een eigen huis) heeft dat lager is dan 10.130 (alleenstaande ouder) of 5.065 (alleenstaande).

Hengeloërs met een nabestaandenuitkering of alimentatie moeten de toeslag zelf aanvragen.

Voorbeelden geldende bijstandsnormen: Hoogte netto per maand:

Echtparen/samenwonenden: 1.098,84

Alleenstaande ouder: 988,95

Alleenstaande 23 jaar of ouder: 769,19

De bijstandsnormen zijn lager als u inwonend bij ouders bent of de woonlasten met huisgenoten deelt.

Hoogte van de toeslag

De hoogte van deze toeslag voor het jaar 2004 is afhankelijk van de gezinssituatie en is:

* voor een echtpaar 462,-

* voor een alleenstaande ouder 415,-

* voor een alleenstaande 324,-

Aanvraagformulier

Het aanvraagformulier met een toelichting is verkrijgbaar bij de balie van Sociale Zaken, Stadskantoor. De aanvraag voor de langdurigheidstoeslag 2004 en benodigde gegevens moeten zo snel mogelijk maar uiterlijk 31 december 2004 bij Sociale Zaken ingeleverd zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Kotterik, tel. (074) 245 9533. E-mail: R.Kotterik@Hengelo.nl.

Voorbereidingsbesluiten

De raad heeft in zijn vergadering van 7 september 2004 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de volgende percelen:
* Oldenzaalsestraat 509

* Bornsedijk (nabij nr.11)

* Landmansweg 45

* Wegtersweg 5-21

De voorbereidingsbesluiten treden in werking op 14 september 2004 voor de periode van een jaar.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De voorbereidingsbesluiten met de bijbehorende stukken liggen van 14 september tot 27 oktober 2004 ter inzage bij het Informatiecentrum SBO, Stadskantoor. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar.
Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen desgewenst de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH te Almelo verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.

* Antwerpenstraat 58, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Breemarsweg 371, veranderen en vergroten woonhuis
* Kopenhagenstraat 32, veranderen en vergroten woonhuis
* Paul van Kempenstraat 61, plaatsen dakkapel
* Tuindorpstraat 11, veranderen en vergroten woonhuis
* Berendinastraat 27, oprichten kap op een schuur
* Christiaan Huygenslaan 42, veranderen en vergroten woonhuis
* Industrieplein nabij 3, oprichten lichtmast, 1 reclamezuil, 1 entreezuil en 2 reclameborden

* Jan Tinbergenstraat nabij nr. 201, oprichten brug voor voetgangers
* Telgen 9, plaatsen 2 reclame-objecten

* Welbergweg 30, veranderen en vergroten fietsenberging opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 9652. In de week van 30 augustus tot en met 3 september 2004 is vergunning verleend voor:

* Colensostraat 7-1 tot en met 7-13 en 9-1 tot en met 9-13, oprichten van 2 appartementencomplexen

* Dalmedenweg 9, oprichten woonhuis met garage
* Deldenerstraat 69, veranderen appartementencomplex d.m.v. nieuwe indeling en entree

* Eduard Verkadestraat 109, oprichten tuinhuisje
* Gooistraat 2, veranderen en vergroten woonhuis
* Jacques Urlusstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis
* Kees van Baarenstraat 12, veranderen en vergroten woonhuis
* Kortrijkstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis
* Oude Bornseweg 138, veranderen en vergroten woonhuis
* Torenlaan 60, veranderen en vergroten 2 bergingen
* Waarbekenweg 121, veranderen en vergroten woonhuis De besluiten zijn genomen in de week van 30 augustus tot en met 3 september 2004. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen.

Tijdelijke vrijstellingen als bedoeld in artikel 17 WRO

Verzoeken voor een tijdelijke vrijstelling zijn ingediend voor:
* Krabbenbosweg 91 (hoek Weustinkstraat), oprichten noodgebouw t.b.v. de school 'Onder de Kap'

* Plein Westermaat (fase III), aanleggen van parkeerplaatsen

De aanvragen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en wethouders zijn echter van plan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan en wel voor een periode van maximaal 5 jaar (voor het noodgebouw "Onder de Kap") en tot 1 juni 2006 (voor de parkeerplaatsen).
Ter inzage en zienswijzen
De verzoeken liggen van 15 tot 29 september 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van de gevraagde vrijstellingen dienen voor 29 september 2004 schriftelijk te worden ingediend bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer
Vergunningbesluit (Artikel 8.1, lid 1 sub a Wet milieubeheer) Een oprichtingsvergunning is verleend aan:

* F.R.T. Asbestverwijdering BV, Toermalijnstraat 6-2 voor een asbestverwijderingsbedrijf
Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.
Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening
Het vergunningbesluit en andere van belang zijnde stukken liggen van 15 september tot 21 oktober 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor.
Omdat geen bedenkingen zijn ingebracht en de vergunning niet is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp, kan tegen deze vergunning alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.
Een beroepschrift moet zijn voorzien van een motivering, een dagtekening en een ondertekening en dient voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage. Daarnaast kan tegelijk met of direct na een beroepschrift bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt ? 136,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van ? 273,-). Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Milieu.
Een vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij tijdig een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De vergunning wordt dan niet eerder van kracht dan nadat op dit verzoek is beslist.
Vergunningbesluiten
Burgemeester en wethouders hebben revisievergunningen verleend aan:
* Kastelein Rijwielhandel, Enschedesestraat 214 voor een rijwielhandel met werkplaats en de verkoop en opslag van maximaal 9999 kg consumentenvuurwerk aldaar. Kastelein beschikte al over een vergunning voor het opslaan van 9000 kg consumentenvuurwerk. Per 1 maart 2004 moet de opslag voldoen aan de eisen die zijn gesteld in het Vuurwerkbesluit. Daarom wordt de bestaande opslagplaats aangepast. Bovendien wordt de opslag vergroot tot maximaal 9999 kg

* Coiffeur Aziz, Deurningerstraat 210 voor een kapsalon en de verkoop en opslag van max. 2000 kg consumentenvuurwerk aldaar. Aziz beschikte al over een vergunning voor het opslaan van 1500 kg consumentenvuurwerk. De opslag voldeed niet aan de eisen van het Vuurwerkbesluit. Om deze reden wordt een nieuwe bufferbewaarplaats gerealiseerd voor de opslag van maximaal 2000 kg consumentenvuurwerk

* Vof Morsink-Pot, Wolfkaterweg 34 voor een camping-bungalowpark en boerderij (vooral veehouderij) aldaar. De vergunning betreft onder meer een uitbreiding van de reeds bestaande camping
* Asbroek, Sluitersdijk 43 voor een paardenfokkerij. Het eerder vergunde houden van vleesvarkens wordt beëindigd
* Hydrospex Cylap Bv, aan de Opaalstraat 50 en de Spinelstraat 18 voor een metaalconstructiebedrijf

* aan Stichting De Kapberg, Dijksweg 69 voor een manege t.b.v. paardrijden voor gehandicapten

De vergunde consumentenvuurwerk-opslagen van Kastelein en Aziz voldoen aan alle wettelijke eisen zoals deze zijn gesteld in het Vuurwerkbesluit. Daarom zijn Burgemeester en wethouders van oordeel dat het veiligheidsrisico van de vuurwerkopslagen zo gering is dat er geen redenen zijn om de vergunningen te weigeren. Aan alle genoemde de vergunningen zijn voorschriften verbonden, die ten doel hebben te beperken. De ontwerpen van bovengenoemde vergunningen hebben eerder ter inzage gelegen en een ieder was in de gelegenheid bedenkingen in te brengen. Tegen geen van de ontwerpvergunningen zijn bedenkingen ingebracht. De vergunningen zijn niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpen.
15 september tot en met 27 oktober 2004 ter inzage bij de afdeling ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Een beroepschrift moet zijn voorzien van een motivering, een dagtekening en een ondertekening en dient voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage. Daarnaast kan tegelijk met of direct na een beroepschrift bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt ? 136,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van ? 273,-. Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Milieu.
Ontwerp-beschikkingen (Artikel 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer)

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een oprichtingsvergunning te verlenen aan:

* A.H.M. Pegge, Korte Smienkweg 16, voor een paardenhouderij. De inrichting viel voorheen onder het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer. Door het houden van paarden wordt de inrichting vergunningplichtig

* J.H.J. Stege, Weyinksweg 7, voor een paardenhouderij. De inrichting viel voorheen onder het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer. Door het houden van paarden wordt de inrichting vergunningplichtig

Ontwerp-beschikking (Artikel 8.4, lid 1 Wet milieubeheer)

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een revisievergunning te verlenen aan:

* J.G.B. Weernink, Kemerinksweg 7, voor een vleesvarkens- en tuinbouwbedrijf. Vanwege enige veranderingen die zijn aangebracht, zoals het plaatsen van verwarminginstallaties in de tunnelkassen, het realiseren van waterbassin en het plaatsen van een dieselolie-opslag, is een revisievergunning aangevraagd.

Het voornemen bestaat om aan de vergunningen voorschriften te verbinden die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Ter inzage, bedenkingen en openbare zitting

De ontwerpbeschikkingen, de daarbijbehorende aanvragen en andere ingebrachte stukken liggen van 15 september tot en met 13 oktober 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor.

Tegen de ontwerpbeschikkingen kan een ieder tot en met de laatste dag van bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk bedenkingen inbrengen. De gemotiveerde bedenkingen moeten worden gericht aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een ieder kan verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar tevens gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van de beschikking. Omdat deze openbare zitting in beginsel tijdens de inzagetermijn moet plaatsvinden, moet een verzoek daartoe tijdig worden gedaan. Tegen de later op een aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover nadere informatie verstrekt.

Verklaring inzake melding als bedoeld in artikel 8.19, lid 2 onder c Wet milieubeheer

Besloten is een positieve verklaring als bedoeld in artikel 8.19, 2^e lid onder c van de Wet milieu-beheer af te geven op de schriftelijk ontvangen melding van:

* Nozema N.V. te Ijsselstein van het aanbrengen van een antennesysteem van 100 Watt ERP, bestaande uit 3 KPN-Mobile-antennes voor mobiel dataverkeer (UMTS), op 30 meter hoogte in de mast van de communicatie-inrichting aan de Hazenweg 25.

In deze verklaring wordt gesteld dat de gemelde verandering niet leidt tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting volgens de geldende vergunning mag veroorzaken noch tot een andere inrichting dan vergund. Verder geeft de melding geen aanleiding voor actualisatie, wijziging of intrekking van de geldende vergunning. Met name wordt hierin gesteld dat aard en omvang van de voorziene verandering naar redelijk oordeel niet zal leiden tot in aanmerking te nemen storingseffecten buiten de inrichting. Met de afgifte van de verklaring geldt de bestaande vergunning ook voor de gemelde verandering.

Terinzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De melding, de verklaring en eventuele andere relevante stukken liggen van 15 september tot 28 oktober 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor. Als uw belang rechtstreeks bij deze verklaring is betrokken, dan kunt u gedurende de inzagetermijn schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient u te richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo en moet tenminste bevatten: uw naam en adres, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de gronden van bezwaar.

Gelijktijdig met of na indiening van het bezwaarschrift kan in geval van een spoedeisend belang een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening.

Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag. Het verzoek, dat vergezeld dient te gaan van een afschrift van het bezwaarschrift en zomogelijk van de verklaring, dient dezelfde gegevens te bevatten als genoemd bij het bezwaarschrift.

Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffiegeld geheven: te weten ? 136,- voor een natuurlijk persoon en ? 273,- voor een rechtspersoon. Voor nadere informatie kunt u zich richten tot de afdeling Milieu. Kapvergunningen
In de week van 1 september tot en met 7 september 2004 zijn kapvergunningen verleend voor:

* Händelstraat, ter hoogte van huisnummer 34, 1 iep (Ulmus pumila). Herplant: 1 iep (Ulmus pumila), in de maat 16/18, in het plantseizoen 2005.

* Kuipersdijk, ten behoeve van de renovatie van het FBK-stadion, 1 meidoorn en 1 eik. Herplant: 4 bomen van een vergelijkbaar soort, o.a. inlandse eiken in de maat 12/14 en in de maat 14/16. De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum SBO (Stadskantoor). Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. In verband met onderhoudswerkzaamheden moet het verkeer van 20 september tot en met 1 oktober 2004 rekening houden met vertragingen op:

* de Pentropsdijk tussen de Oldenzaalsestraat en de spoorlijn
* de Nieuwe Grensweg tussen de spoorlijn en de Zwavertsweg
* de Zwavertsweg tussen de Nieuwe Grensweg en de Anna Bijnstraat
* de Olde Meulenweg

Zwavertsweg

Vanaf 13 september vinden asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Zwavertsweg en de Staringstraat. Voor het doorgaande verkeer wordt de weg tussen de Slauerhoffstraat en de P.C. Hooftlaan volledig afgesloten. Aanwonenden kunnen dan hun percelen nog wel bereiken. Ook het winkelcentrum Groot Driene blijft bereikbaar. Op woensdag 22 en donderdag 23 september wordt de nieuwe asfaltlaag aangebracht. Op deze dagen wordt dit weggedeelte voor alle verkeer afgesloten.