Politie Zuid-Holland-Zuid

14/09 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-09-2004 - Persberichten District II

ROODLICHT CONTROLE
PAPENDRECHT- De politie heeft op de Burgemeester Keijzerweg een rood licht controle gehouden tussen 07.30 en 08.30 uur. Achttien personen zijn door rood licht gereden en zij kunnen binnenkort een proces verbaal in de bus verwachten.

SNELHEIDSCONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op de Wieling is op 13 september tussen 19.00 en 22.30 uur een radarsnelheidscontrole gehouden. Binnen die tijdstippen passeerden 1250 automobilisten waarvan er 95 te hard reden.

MAN AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens surveillance op 14 september omstreeks 03.45 uur viel het oog van politiemensen op een geparkeerde auto langs de A15. In de auto lag een 56-jarige man uit Nieuwegein te slapen. Bij natrekken van de gegevens van de man bleek dat de man gezocht werd door de politie Rotterdam Rijnmond voor valsheid in geschrifte. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is voorgeleid.

AANHOUDING GEZOCHTE
PAPENDRECHT- Tijdens surveillance zag de politie op 14 september rond 4.30 uur op de Staringlaan een auto staan. In de auto zat een 24-jarige man uit Dordrecht die nog voor 900 aan boetes op had staan. De man is aangehouden en kan voorlopig even gaan zitten.

ZAKKENROLLERS ACTIEF
GORINCHEM- Verschillende mensen zijn maandag 13 september het slachtoffer geworden van zakkenrollers. Vier vrouwen hebben afzonderlijk van elkaar aangifte gedaan van diefstal van hun portemonnee op de Grote markt. Bij drie van hen werd de portemonnee uit de schoudertas gestolen, bij een van hen verdween tas met portemonnee uit de fietstas. Op de Arkelstraat is ook een vrouw slachtoffer geworden van een zakkenroller. Haar portemonnee werd uit haar tas gestolen. Op (waarschijnlijk) de Korte Brug is een tas met portemonnee uit de fietstas van een vrouw gestolen. De politie waarschuwt mensen om extra goed op hun portemonnee te letten. Draag uw schoudertas met de sluiting aan de kant van uw lichaam en houd uw boodschappentas altijd in de gaten.