Politie Zuid-Holland-Zuid

Verdachte zedendelict gezocht

Hendrik-Ido-Ambacht 14-09-2004

Het AVRO programma besteedde op maandagavond 13 september 2004 aandacht aan een ernstig zedendelict gebeurd in Hendrik-Ido-Ambacht. Direct na de uitzending van Opsporing Verzocht hebben tien mensen telefonisch gereageerd. Vooralsnog lijkt het er niet op dat hierbij de zogenaamde gouden tip bijzit.

Het delict gebeurde op dinsdagmiddag 18 mei 2004 in een woning aan de Van Godewijckstraat. De 66-jarige bewoonster werd verkracht door een nog onbekende man die het pand binnendrong rond 16.45 uur. Ze kwam toen thuis nadat ze haar auto waste op een parkeerplaats van Sportpark Bakestein in Zwijndrecht. Pas rond 18.30 uur verliet de verdachte de flatwoning.

Waarschijnlijk kwam de onbekende man het flatgebouw binnen door met een andere bewoner mee te lopen. De verdachte deed dat terwijl hij telefoneerde. Hierna belde hij aan bij het slachtoffer. Door de uitzending hoopt de politie informatie te krijgen van getuigen. In het programma was een compositiefoto te zien van de verdachte.

Signalement
Het signalement van de verdachte luidt:

* Blanke man

* 35-40 jaar

* circa 1.90 meter lang

* stevig breed postuur

* kort zwart gemillimeterd haar.

* Hij had een net verzorgd uiterlijk

* Hij droeg een blauw/grijs geruit overhemd met korte mouwen
* kakikleurige driekwart broek

* brede donkerbruine gevlochten riem met chroomkleurige gesp
* grijze leren sandalen

* een donkerbruine zonnebril met rechthoekige glazen.
* In het begin sprak de man Engels, maar hij ging als nel over in accentloos Nederlands.

Getuigen gezocht

Getuigen die willen reageren kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

De politie heeft de volgende vragen:


* Wie (her)kent de dader aan de hand van de compositietekening en het gegeven signalement?

* Wie heeft de dader dinsdag 18 mei 2004, tussen 14.00-16.30 uur gezien op het parkeerterrein van Sportpark Bakestein in Zwijndrecht?

* Wie heeft gezien dat de dader zijn slachtoffer vanaf dit parkeerterrein naar haar huis in Hendrik-Ido-Ambacht is gevolgd?
* Wie heeft de dader dinsdag 18 mei vóór 16.45 uur of ná 18.30 uur bij, of in de omgeving van, het huis van het slachtoffer aan de Van Godewijckstraat in Hendrik-Ido-Ambacht gezien?
* Wie heeft die dinsdag, rond 16.30 uur en/of rond 18.30 uur, gebeld met een man die voldoet aan het signalement van de dader of de compositiefoto?