Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

14-09-2004
Verlenging rijbewijs
Verklaring van geschiktheid nodig

Per 1 januari 2005 treedt er een aantal wijzigingen van het Reglement Rijbewijzen in werking. Eén van de wijzigingen betreft het verplicht moeten overleggen van een verklaring van geschiktheid bij de vernieuwing van een rijbewijs van de categorieën C, CE, D of DE. Wilt u dus een rijbewijs in een van deze categorieën na 1 januari 2005 aanvragen/vernieuwen, dan dient u zich te laten keuren door een a rts. Voor deze keuring is een eigen (dubbele) verklaring nodig. Deze kunt u bij de afdeling Burgerzaken aanschaffen (kosten 18,75). Vervolgens moet deze verklaring door de aanvrager en arts worden ingevuld en naar het CBR in Amsterdam worden gezonden. Bij deze aanvraag dient eveneens een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie worden meegezonden (kosten 3,70). Ook dit uittreksel kan worden aangevraagd bij de afdeling Burgerzaken.
Indien alles akkoord is ontvangt u van het CBR een verklaring van geschiktheid waarmee vervolgens uw rijbewijs vernieuwd kan worden (tegen de prijs van 32,50). Behalve deze verklaring van geschiktheid dient u ook uw huidige rijbewijs en twee recente identieke pasfoto's te overleggen.
Tot 1 januari 2005 kan dus zo nder een verklaring van geschiktheid het een rijbewijs met de categorieën C, CE, D of DE worden vernieuwd.