1e persbericht van dinsdag 14 september 2004

Eindhoven 14-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandelen vriendin

Een man van 49 jaar uit Eindhoven is maandagavond rond 21.35 uur in zijn woning in Eindhoven-Gestel aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn 46-jarige vriendin in hun woning met een mes hebben bedreigd en haar hebben mishandeld door haar te schoppen en te slaan. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Someren/Tilburg: Viertal opgepakt na autodiefstal

Vier mannen zijn maandagochtend rond 3.00 uur in Tilburg aangehouden na een autodiefstal in Someren. De wagen werd na zondagavond 20.30 uur weggehaald vanaf de Van Gijselstraat. Enkele uren later werden de vier inzittenden na een korte achtervolging in Tilburg aangehouden. Ze zijn maandagmiddag overgebracht naar het hoofdbureau in Eindhoven en ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om twee mannen (21 en 24 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats, een man van 21 jaar uit Oss en een 18-jarige Veldhovenaar.

Bakel: Automobilist gewond bij aanrijding

Bij een verkeersongeval op Grotel is dinsdag om 8.00 uur een 21-jarige automobilist uit Beek en Donk gewond geraakt. De man raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt en reed tegen een boom aan de rechterkant van de weg. De man is door de botsing uit de auto geslingerd. Hij is met onbekende verwondingen in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen.

Reusel: Opgepakt na vernielingen

In de Bakkerstraat is dinsdagochtend rond 1.45 uur een man van 23 jaar uit Reusel aangehouden. Agenten zagen dat hij daar tegen een fietsenrek trapte en vervolgens op een geparkeerde auto ging staan. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Waalre: Inbraak in bouwketen

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in twee bouwketen op een bouwterrein aan de Kleine Broekweg. De deur van een bouwkeet werd opengebroken en met de sleutel die daar lag werd de andere keet opengemaakt. Uit de keten verdwenen een fax, een fiets, een koelkast, een laptop, een zaklantaarn en enkele pakken koffie.

Eindhoven: 713 boetes bij Provinciale Gordelcontrole

Tijdens autogordelcontroles in de Provincie Noord-Brabant zijn op maandag 13 september jl. 713 mensen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

In de regio Politie Brabant-Noord zijn, naast andere verkeersovertredingen, 96 bestuurders bekeurd omdat ze zelf of de inzittenden geen gordel droegen. In de politieregio Midden en West Brabant zijn 261 bekeuringen uitgereikt. Net zoals in Brabant-Noord werd ook gecontroleerd op andere verkeersfeiten. Politie Brabant Zuid-Oost bekeurde 351 mensen die de gordel niet om hadden. De politie controleerde op tientallen locaties in de regio. Het merendeel van het publiek reageerde positief op de controles.

De politiekorpsen Midden en West-Brabant, Brabant-Noord en Brabant Zuid-Oost besloten eerder dit jaar een gezamenlijke gordelcontrole te organiseren. De reden hiervoor is dat er nog steeds mensen zijn die de gordel niet dragen, terwijl de autogordel wel degelijk levensreddend is.

Zo wordt de werking van de gordel voor achterpassagiers geschat op 30 procent voor het voorkomen van een dodelijk ongeval en 20 procent ter voorkoming van ernstig letsel. Voor de mensen die voorin zitten is dat respectievelijk 40 en 25 procent. Bij de controles kregen kinderen het gordeldier Goochem als beloning. Goochem dient als mascotte bij de jaarlijks terugkerende gordelcontrole.