Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nieuwsbericht, 14-9-2004

'Gezonde schoolkantine' tegen overgewicht

De staatssecretaris nam op het Haagse Segbroekcollege het eerste pakket 'De gezonde schoolkantine' in ontvangst.

De gezonde schoolkantine is een project van het Voedingscentrum om overgewicht bij jongeren te voorkomen. Na een testfase sinds 2000 op zeven scholen voor voortgezet onderwijs, krijgt de staatssecretaris ter gelegenheid van de officiële lancering het eerste exemplaar aangeboden.

Om jongeren te bereiken is de school erg belangrijk; een groot deel van de tijd wordt immers op school doorgebracht en jongeren kopen ook steeds meer in de kantine, terwijl het kantineassortiment te wensen overlaat: wel kroketten en kaassouflés en frisdrank maar minder gezonde broodjes en fruit.
Het Voedingscentrum stelt dat met een paar aanpassingen het assortiment in de schoolkantine al gezonder worden gemaakt. Zo komt er een evenwichtig aanbod met veel variatie, waarin gezonde producten een prominente plaats innemen en ook gepromoot worden. Want aanpassen van het aanbod is niet genoeg; de leerlingen moet de broodjes gezond ook nog kopen.

De Gezonde Schoolkantine kijkt niet alleen naar het aanbod in de schoolkantine, maar biedt ook inhoudelijke ondersteuning in de les. Het pakket richt zich op alle schooltypes, van vmbo tot vwo.

Externe link
Voedingscentrum - persbericht De gezonde kantine

Externe link