Ingezonden persbericht



- 20.000 klanten in vier markten krijgen update naar nieuwe versie

Mamut lanceert Mamut Business Software 9

(Oslo, 14 september 2004) Mamut lanceert een nieuwe versie van de prijsbekroonde productportefeuille Mamut Business Software. De nieuwe versie bevat een reeks nieuwe functionaliteiten en meer dan 800 verbeteringen die het bedrijf een sterkere positie geven, vooral binnen Logistiek en CRM. De versie is ook een centrale bouwsteen in de opzet van Small Business Concierge.

De lancering van Mamut Business Software, versie 9 versterkt Mamuts positie als toonaangevende acteur van complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs-prestatie verhouding in de markt. Mamut heeft als doelstelling dat alle kleine ondernemingen hun gehele administratieve software-behoeften kunnen dekken met Mamut, samen met Microsoft Office op het Microsoft Windows platform.


- Steeds meer klanten wensen complete oplossingen die al hun administratieve behoeften dekken. Mamut Business Software, versie 9 dekt meerdere klantengroepen tegen een lagere prijs en lagere totale kosten dan wat andere oplossingen kunnen aanbieden. De nieuwe versie verstevigt daarmee Mamuts positie als prijsleidend in het MKB-segment in een reeks Europese markten, zegt Eilert Hanoa, CEO in Mamut.

Beschikbaar in vier markten

De nieuwe versie van Mamut Business Software is beschikbaar in Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië en Nederland. De belangrijkste wijzigingen bestaan uit uitgebreidere mogelijkheden binnen Logistiek en CRM. Tevens bevat versie 9 van Mamut Business Software belangrijke nieuwe functionaliteiten binnen alle overige aandachtsgebieden: financiële administratie, personeelsadministratie, e-commerce en projectbeheer.


- Ons nieuwe prijsmodel, gecombineerd met nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat we nieuwe doelgroepen treffen, met oplossingen die hun behoefte in toenemende mate bevredigen vergeleken met voorheen. Mamut Business Software, versie 9 geeft ons een bijzonder goede basis voor een volledige lancering in Groot-Brittannië en Nederland in de loop van 2004, zegt Hanoa.

Klanten verlangen complete oplossingen

Mamut ontvangt voortdurend voorstellen en wensen van gebruikers en past haar nieuwe versies van producten aan met betrekking tot de eisen en behoeften van de gebruikers.


- Wij wensen voortdurend om meer functionaliteit tegen een zo laag mogelijke prijs aan te bieden. Door ons te richten op een volumestrategie en door onze oplossingen te baseren op hetzelfde platform in alle markten, komt alle productontwikkeling alle gebruikers ten goede. Hierdoor zal ook een individuele Mamut-klant profiteren van een toenemend aantal gebruikers. Het aanbieden van de beste prijzen in de markt is een belangrijk middel om een kritische massa te bereiken in iedere markt, zegt Hanoa.

Small Business Concierge


- Mamut Business Software is gecertificeerd in Nederland en Groot-Brittannië en heeft daarmee een formele bevestiging gekregen dat de oplossingen voldoen aan lokale wet- en regelgeving. Dit zijn factoren die de groei van het bedrijf versterken. De nauwe samenwerking met Microsoft zorgt er daarnaast voor dat we voortdurend op de hoogte zijn van de laatste technologische veranderingen, zegt Hanoa.

Mamut Business Software, versie 9 heeft een centrale positie in het Small Business Concierge-concept, dat op een aantal geselecteerde Europese markten zal worden geïntroduceerd. Small Business Concierge is de ambitie om complete administratieve oplossingen aan te bieden aan kleine ondernemingen in Europa met 1-50 medewerkers. Het initiatief is gebaseerd op een gemeenschappelijke doelstelling van Microsoft en Mamut om geïntegreerde en gebruiksvriendelijke financieel-administratieve oplossingen tegen een concurrerende prijs aan te bieden, gecombineerd met additionele diensten die de behoeften dekken bij kleine en middelgrote ondernemingen.


---

Over Mamut
Mamut (OSE MAMUT ), opgericht in 1994, is een toonaangevende leverancier van financieel-administratieve oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen in Europa. Mamut biedt complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs-prestatie verhouding in de markt, met geïntegreerde oplossingen voor de financiële administratie, verkoopondersteuning, relatiebeheer (CRM), inkoop/logistiek, personeel, projectbeheer en e-commerce. Meer dan 75.000 gebruikers in Europa vereenvoudigen hun dagelijkse werkdag met Mamut. Meer informatie over de onderneming en zijn producten is te vinden op www.mamut.nl.

Voor meer informatie, contact:

Eilert Hanoa, CEO, telefoon: +47 23 20 35 00 / +47 92 83 29 05, e-post: ehanoa@mamut.com

Met vriendelijke groet,
Dave Kroder
Country Representative, Mamut Software BV
Tel: +31 (0)23 568 93 91
Fax: +31 (0)23 568 91 11
e-mail: davek@mamut.nl
http://www.mamut.nl