Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 14 september

Den Helder 14-09-2004 - 13.56 uur

Man aangehouden na bedreiging vrouw
Den Helder, maandag 13 september 2004.
Maandagavond werd een 31-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Eendrachtstraat. De man had kort daarvoor zijn ex-vriendin in haar woning aan de Dommelstraat bedreigd. Daarnaast had hij een raam vernield en de vrouw met haar hoofd tegen een muur geduwd. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Verkeerscontrole
Den Helder, maandag 13 september 2004.
Maandagmorgen tussen 09.30 en 12.00 uur werden een verkeerscontrole gehouden op de Middenweg. Tijdens deze controle werd gericht gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. In totaal werden hier 26 bestuurders voor bekeurd. Daarnaast werd een bromfietser bekeurd omdat hij geen helm droeg en een autobestuurder omdat hij met een snelheid van 71 km/u reed op een weggedeelte waar 50 km/u is toegestaan.

Man aangehouden na plegen van mishandeling
Den Helder, maandag 13 september
Maandagavond is een 16-jarige jongen uit Den Helder aangehouden op de Ruyghweg. De jongen had kort daarvoor een 17-jarige jongen in zijn woning aan de Ruyghweg mishandeld. De dader belde aan bij de woning van het slachtoffer. Nadat deze de deur had geopend liep de verdachte de woning binnen, greep het slachtoffer vast en gooide hem tegen een muur. Toen de moeder van het slachtoffer tussen beide willen komen werd ook zij door de dader vastgegrepen en tegen een muur gegooid. Het slachtoffer wist de politie te bellen die de verdachte in zijn woning aan kon houden. Hij is later op de avond, na verhoor, weer in vrijheid gesteld. Wat de aanleiding was van de mishandeling is op dit moment nog niet duidelijk.