Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 14 september

Hoorn 14-09-2004 - 13.58 uur

Man aangehouden na vernieling politiebureau
Hoorn, maandag 13 september 2004.
Maandagmiddag werd een 28-jarige inwoner van Hoorn aangehouden op het parkeerterrein bij het politiebureau aan de Blokmergouw. De man had kort daarvoor met een steen een raam in een toegangsdeur van het bureau vernield. Eén van de aanwezige agenten in de hal kon de man aangehouden. De verklaarde de vernielingen te hebben gepleegd om op die manier onderdak te krijgen. Hij is in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol
Hoogkarspel, dinsdag 14 september 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Wervershoof aangehouden op de Oosterwijzend. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 470 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Diefstal uit boot: politie zoekt getuigen
Obdam, zaterdag 11 september 2004.
Tussen donderdag 9 september 15.00 uur en zaterdag 11 september 11.00 uur werd er ingebroken in een boot die lag afgemeerd aan de Berkmeerdijk te Obdam. Van de blauw-witte Shetland motorboot bleek de toegangsdeur naar de kajuit te zijn geforceerd. Uit de boot werden onder anderen een verrekijker en drie zwemvesten ontvreemd. Uit onderzoek bleek tevens dat in nog enkele bootjes in die omgeving was ingebroken. De politie zoekt getuigen en aangevers van deze inbraken. De politie Stede Broec is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole
Hoorn, dinsdag 14 september 2004.
Op dinsdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg te Hoorn. In totaal werden 17 bestuurders bekeurd omdat zij door een rood verkeerslicht reden. Ook kregen 6 bestuurders een bekeuring wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel.