Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


14 september 2004


Drankrijder aangehouden


De politie controleerde maandagavond rond 19.25 uur op de Jachtlaan een 49 jarige bromfietser uit Otterlo. De man had gedronken en blies 1,8 prom. Bleek tevens dat de bromfiets niet verzekerd was en een te hoog vermogen had. De man moest zijn rijbewijs en zijn bromfiets inleveren. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Inbraak in horecagelegenheid


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Binnen werd de gokkast leeggehaald de kassalade weggenomen. Om hoeveel geld het gaat is nog niet bekend.


Beekbergen - Auto's in brand


Op de parkeerplaats van een camping aan de Lage Bergweg in Beekbergen zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee auto's uitgebrand. Een derde auto liep door de brand lakschade op. De brand werd geblust door de brandweer. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Wel werd er door getuigen rond 04.40 uur een harde knal gehoord, waarna men de brand ontdekte. De politie stelt een onderzoek in.


Snelheidscontroles


Maandag werd gecontroleerd op de Zutphensestraat. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km. Van de 2536 gecontroleerde voertuigen reden 64 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km.
Op het Kanaal Noord werd ook gecontroleerd. Hier reden 11 bestuurders harder dat de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.


Controles


De politie heeft maandagochtend een rood licht controle gehouden de kruising Zwolseweg / Anklaarseweg / Koningstraat. Er werden vier bestuurders bekeurd.
Op de Prins Willem-Alexanderlaan werd door de politie een algemene verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 13 x niet dragen van de autogordel, 1x onnodig claxonneren 7x te hard rijden.
Door de politie werd maandagmiddag een rood licht controle gehouden op de kruising Deventerstraat / Kruizemuntstraat. Hierbij werden 8 bestuurders bekeurd.


EINDE BERICHTEN



---- --