Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


14 september 2004


Harderwijk - Politie zoekt getuige op snorfiets


Bij het onderzoek naar de tasjesrover op de het Kruithuis waarbij een 80-jarige vrouw met haar rollater kwam te vallen en haar arm brak is de politie nog naarstig op zoek naar een belangrijke getuige, een ongeveer 40-jarige man op een zwarte snorfiets. De man is na de overval nog achter de dader aangereden, maar de politie heeft deze getuige nog niet gesproken.


De oudere mevrouw liep woensdagmiddag 8 september rond 16.40 uur met haar rollater vanaf het centrum richting Wooncentrum Kruithuis. Opeens kreeg ze van achteren een duw en kwam ten val. Ze zag nog net dat er een jongeman wegrende met haar tasje. In het tasje zat een klein geldbedrag. Door de val brak ze haar arm en liep verwondingen op in het gezicht.
Het signalement van de tasjesrover: een blanke man van ongeveer 1.90 m lang en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg wit shirt en een blauwe pet.
De politie is op zoek naar getuigen die gezien hebben dat de vrouw werd beroofd tussen de parkeerplaats Kruithuis en het Wooncentrum Kruithuis ter hoogte van de bouwput. Met name wil de politie graag in contact komen met een man van ongeveer 40 jaar oud die op een zwarte snorfiets reed. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Epe - inbraak auto's.


In de nacht van vrijdag op zaterdag (10/11-09) werd er ingebroken in vier auto's in de


Buizerdstraat (1), Kwartelweg (1), en de Ghandiweg (2). De toegang werd verschaft door


het openbreken van het portier cq het forceren van het portierslot. Ontvreemd werden
een radio/cd-speler, een cd-speler zonder front, een versterker, een luidsprekerbox, een mobiele telefoon. In één auto werd het dashboard vernield maar niet de radio meegenomen.


Ermelo - daders openlijke geweldpleging aangehouden.
De politie heeft een 28-jarige man uit Ermelo en een 19-jarige man uit Harderwijk op dinsdag (14-09) om 00.20 uur aangehouden terzake openlijke geweldpleging in een horeca-gelegenheid aan de Stationsstraat. Op maandagavond (13-09) ontstond er rond 23.30 uur
onenigheid tussen het slachtoffer en de daders. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Ermelo, werd geslagen en in zijn gezicht getrapt en werd ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel. De daders werden ingesloten voor nader verhoor.


Nunspeet - diefstal autostoelen.

In het weekend (11/13-09) werden er 5 autostoelen uit een Renault Espace ontvreemd.
De dader verschafte zich de toegang door het vernielen van een ruitje. De auto stond op een bedrijfsterrein aan de Industrieweg.


Hulshorst - dader kantine-inbraak op heterdaad betrapt
De politie heeft op dinsdag (14-09) om 01.45 een 44-jarige man uit Utrecht op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een sportkantine aan de Brandsweg. De man verschafte zich de toegang via een vermoedelijk onafgesloten raam en had twee tassen gevuld met flessen frisdrank, broodjes, snoepgoed en snacks. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


Ermelo - politie zoekt getuigen van doorrijden na aanrijding.
In de ochtendspits van maandag (13-09) vond er op de Telgterweg een aanrijding plaats
tussen een bromfiets en een fiets. De onbekende bromfietser kwam vanaf de Dokter van Dalelaan en raakte de fiets van een 60-jarige vrouw uit Ermelo, die vanaf de Telgterweg kwam. De vrouw kwam te vallen en liep lichte verwondingen op. De fiets raakte behoorlijk beschadigd. De bromfietser is vervolgens weggereden. De politie verzoekt de bestuurder van de bromfiets zich te melden alsmede eventuele getuigen van deze aanrijding via telefoonnummer 0900 8844.



---- --