Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 september 2004


Wilp - Gewonden na aanrijding

Bij een aanrijding maandagavond op de Zonnenbergstraat zijn twee gewonden gevallen. Een 19 jarige automobilist uit Wilp Achterhoek wilde rond 19.05 uur vanaf de Tienmorgen linksaf de Zonnebergstraat oprijden. Hij had daarbij een 81 jarige automobilist uit Twello over het hoofd gezien. Twee inzittenden van de 81 jarige, 81 en 84 jaar oud, eveneens uit Twello raakten hierbij gewond. De brandweer moest eraan te pas komen om het dak van de auto te verwijderen. De beide dames werden per ambulance overgebracht naar het Geertruiden ziekenhuis in Deventer met onbekend letsel.


Zutphen - Diefstal uit verkoopwagen

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een afgesloten verkoopwagen. Deze stond geparkeerd aan de Hermesweg. Weggenomen werd een hoeveelheid vlees en een onbekend geldbedrag. Een 37 jarige inwoner uit Zutphen heeft aangifte gedaan.


Gorssel - Inbraak in woning

In een woning aan de Westronde werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Weggenomen werden onder andere sierborden, een antiek kastje en sieraden. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. De politie vraagt mensen die iets hebben opgemerkt contact met haar op te nemen via 0900- 8844.


Lochem - Inbraak in sportkantine

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een sportkantine aan de Kanaaldijk. Er werd een raam ingeslagen om in de kantine te komen. Weggenomen werden onder andere 20 kratten bier, geluidsboxen, een hoeveel snoep, dozen frikadellen, gehaktballen en knakworsten. Verder werd een verbanddoos weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.


Eerbeek - Man mishandeld

Zondagavond werd rond 21.30 uur 23 jarige inwoner uit Enschede door een groep onbekenden geschopt en geslagen. Dit gebeurde op de Loenenseweg. De aanleiding is niet bekend. De 23 jarige had verwondingen in zijn gezicht en aan zijn been en moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Het gaat hier waarschijnlijk om een groep van ongeveer 5 jongeren die een petje droegen met daarover heen een capuchon. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Brummen - Brand in leegstaande woning

In de nacht van maandag op dinsdag stond rond 02.55 uur een leegstaande woning aan de Patrijsstraat in brand. Een buurman, die wakker werd van het brandalarm, wist de brand met een poederblusser te blussen. De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken.


Lochem - Controle op de Barchemseweg

Door de politie werd maandagmorgen op de Barchemseweg gecontroleerd. Er werd een fietser bekeurd voor het fietsen op de stoep. Bij de verkeerslichten werden twee bestuurders bekeurd voor rijden door het rode licht en 1 bestuurder voor het niet stoppen voor de stopstreep.


Warnsveld - Verkeersmilieucontrole

Maandag werd door de politie in samenwerking met onder andere de douane en de AID een verkeerscontrole gehouden aan de Vordenseweg. Er werden 135 voertuigen, waaronder 104 vrachtwagens en vrachtwagencombinaties, gecontroleerd. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 1x niet hebben van een chauffeursdiploma, 5x overbelading, 2x vervallen APK, 1x geen dode hoek spiegel, 1x geen geldig kentekenbewijs, 1x te gladde band, 1x te hoog beladen, 1x te breed beladen en 1x niet in bezit van ontheffing voor groot transport. Er werden 3 zandtransporten opgehouden na constatering van overbelading. Na overladen in een ander zandtransport mocht weer verder gereden worden.


EINDE BERICHTEN



---- --