Ingezonden persbericht




PERSBERICHT - 14 SEPTEMBER 2004
MCARTHURGLEN BENOEMT ZIJN EERSTE
NOORD-EUROPESE MARKETINGDIRECTEUR

Toonaangevend ontwikkelaar en exploitant van oulet centra McArthurGlen heeft Barbara Horatz aangesteld als de eerste Noord-Europese marketingdirecteur van het bedrijf.

De in Duitsland geboren Barbara heeft een ruime ervaring op het gebied van de detailhandel. Zij wordt als marketeer verantwoordelijk voor de vier reeds bestaande designer outlets van McArthurGlen in Frankrijk, Nederland en Oostenrijk.Voorheen was Barbara Horatz marketingdirecteur bij Outlet Centres International (OCI), een outlet exploitant in Londen die zich op de Duitse markt richt. Haar carrière in de marketing begon zij bij Beiersdorf Nivea in Hamburg en vervolgens Parijs. Daarna was zij werkzaam op het hoofdkantoor van Sara Lee's Corporation te Parijs bij de Kledingdivisie. Daar heeft zij in de loop der jaren verscheidene posities bekleed, onder andere die van marketingdirecteur Europa.

Met 13 centra in het Verenigd Koninkrijk en op het vasteland van Europa plus een centrum in aanbouw bij Barberino di Mugello, vlak bij Florence in Italië, is McArthurGlen de grootste eigenaar en exploitant van outlet centra in Europa. Het hoofdkantoor van McArthurGlen in Londen wordt de vaste basis van Horatz. Vanzelfsprekend zal zij veelvuldig heen en weer reizen tussen de designer outlet centra Troyes en Roubaix in Frankrijk, Parndorf in Oostenrijk en Roermond in ons land.

"De recente groei van McArthurGlen in termen van ontwikkeling op het vasteland van Europa is indrukwekkend. Het blijft derhalve van belang intensief contact met de consument te onderhouden. Niet alleen over het fenomeen outlet shoppen maar ook over het aanbod van merken in onze centra."Gezamenlijk trekken de Europese centra meer dan 50 miljoen bezoekers per jaar. Sinds de opening op 21 november 2001 is het Designer Outlet Centre Roermond, dichtbij de grens met Duitsland, uitgegroeid tot een volwaardige toeristische bestemming. In mei 2004 heeft de 5 miljoenste smart shopper het centre bezocht. Steeds meer dagjestoeristen ontdekken het fenomeen outletshoppen in combinatie met een bezoek aan de karakteristieke binnenstad van Roermond"

Designer Outlet Centre Roermond BV

Stadsweide 2 6041 TD Roermond
Voor informatie: T 0475 - 351 777 S www.designeroutletroermond.com

Persinformatie:
Cachet Communicatie,T 036-548 21 28 / E cynthia@cachetcommunicatie.com


---- --