KENNISNET

Kennisnet lanceert special KROs De Grootste Nederlander

Kennisnet lanceert vanaf dinsdag 14 september de special grootstenederlander.kennisnet.nl. Deze special loopt parallel aan de landelijke verkiezing van De Grootste Nederlander waar de KRO op de TV veel aandacht aan besteedt. De special biedt een groot aantal biografieën van de 200 grootste Nederlanders en net als andere specials van Kennisnet lesmateriaal voor leraren in basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Leerlingen vinden op de site veel informatie voor hun werkstuk of opdracht of voor hun deelname aan ThinkQuest Try Out webstrijd.

Verkiezing De Grootste Nederlander
De KRO organiseert de Verkiezing van De Grootste Nederlander aller tijden. Wie heeft de grootste bijdrage geleverd aan de Nederlandse identiteit, maatschappij of cultuur? Welke persoon, dood of levend, verdient deze titel? Op maandag 11 oktober worden de resultaten van de eerste stemronde bekend gemaakt, middels een avondvullend televisieprogramma gepresenteerd door Anita Witzier, Frits Spits en Fons de Poel. De tien hoogst genoteerden zijn de finalisten. In de 5 weken die daarop volgen, gaan zij de strijd met elkaar aan, voor de titel De Grootste Nederlander aller tijden! Aan het eind van deze stemperiode wordt op 15 november bekend wie De Grootste Nederlander is.

grootstenederlander.kennisnet.nl
Op de special zijn uitgebreide links te vinden naar websites met informatie over een aantal van deze grootse personen uit heden en verleden. De informatie is verdeeld in de categorieën, helden en ontdekkingsreizigers, theater, muziek en televisie, film en fotografie, sporters, kunstenaars en vormgevers, schrijvers en dichters, wetenschappers en uitvinders, politici en staatslieden, ondernemers, koningshuis en religie.

Thinkquest Try Out
De eerste ThinkQuest Try Out webstrijd staat in het teken van De Grootste Nederlander. Bouw een website over één van de 200 grootste Nederlanders. Hiermee maak je kans op het winnen van mooie prijzen. Met ThinkQuest Try Out wordt het voor Scholieren uit het basis-, voortgezet onderwijs en mbo mogelijk om deel te nemen aan webstrijden die een maand duren. Deelnemers maken bij het bouwen van hun site gebruik van de Websitemaker. Kennis van HTML of andere programmeerkennis is hiervoor niet nodig.

Over ThinkQuest
ThinkQuest is een label van Kennisnet. Ieder schooljaar daagt ThinkQuest scholieren, studenten en docenten in het basis, voortgezet, en beroepsonderwijs uit om mee te doen aan een van de ThinkQuest WEBstrijden. Dit zijn: ThinkQuest Junior voor de basisschool, ThinkQuest Scholier voor het voortgezet onderwijs en ThinkQuest Docent & Student voor docenten en leraren in opleiding. Met ThinkQuest worden educatieve en vaak originele websites voor het onderwijs gebouwd. ThinkQuest is een educatief avontuur waarmee Kennisnet het gebruik van ICT in het onderwijs op een leuke en leerzame manier wil stimuleren.

Over Kennisnet
Op www.kennisnet.nl wordt onderwijs gerelateerde content en onderwijsinformatie aangeboden voor het basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Leraren vinden op kennisnet.nl direct bruikbaar lesmateriaal. Voor leerlingen is Kennisnet een steun in de rug bij het maken van schoolwerk. Ouders vinden ondersteuning in opvoedingsvraagstukken. ICT-coordinatoren en schoolleiders krijgen praktische tools en beleidsinstrumenten aangereikt om de ICT infrastructuur op school vorm te geven. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.

Meer inhoudelijke informatie:
Over de special De Grootste Nederlander:
degrootstenederlander.kennisnet.nl
Over de KRO verkiezing Grootste Nederlander:
www.degrootstenederlander.nl
Over Kennisnet: www.corporate.kennisnet.nl
Over ThinkQuest: www.thinkquest.nl