Ingezonden persbericht


Persbericht

BT WINT EUROPESE AANBESTEDING EN SLUIT CONTRACT VAN EUR 31 MLN AF VOOR NIEUW

LANDELIJK POLITIENETWERK

Amsterdam, 14 september 2004 - BT gaat de vaste netwerkverbindingen leveren voor het nieuwe landelijke politienetwerk. Dit netwerk moet de uitwisseling van informatie tussen de 26 politiekorpsen van Nederland sterk verbeteren. Daartoe hebben BT en ISC, de ICT-Service Coöperatie Politie, Justitie en Veiligheid, vandaag een vijfjarige mantelovereenkomst getekend ter waarde van 31 miljoen euro.
Het landelijke politienetwerk gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de efficiëntie en slagvaardigheid van de Nederlandse politie. Het netwerk biedt mogelijkheden voor spraak- en dataintegratie, videoconferencing, communicatie tussen organisaties in de OOV-sector (Openbare Orde en Veiligheid) en is koppelbaar met mobiele netwerken. Alle ruim 1100 politiebureaus en werklocaties worden aangesloten op het netwerk.

ISC koos voor BT na een Europese aanbesteding. BT beantwoordde uitstekend aan de eisen en uitgangspunten van ISC omtrent betrouwbaarheid, veiligheid en geavanceerde oplossing. Daarnaast deed BT een aanbieding die wat de combinatie van kwaliteit, service en prijs betreft het beste aansloot op de wensen van ISC. Voor de levering van de vaste netwerkverbindingen werkt BT nauw samen met Defensie doordat ISC voor een deel van de dienstverlening aan haar klanten gebruik maakt van het Defensienetwerk NAFIN. De Defensie Telematica Organisatie (DTO) verzorgt met NAFIN ook breedbandverbindingen tussen vitale politielocaties zoals rekencentra en meldkamers.

"De overeenkomst die BT en ISC hebben ondertekend, betekent een flinke stap vooruit in onze opdracht om door middel van betere informatievoorziening de samenwerking te versterken tussen de politiekorpsen onderling en tussen politie en andere veiligheids- en hulpverleningsdiensten. Alle inspanningen zijn uiteindelijk gericht op betere veiligheid voor en hulpverlening aan burgers", aldus Leon Bovée, directeur ISC.

"De keuze van de politie voor BT onderstreept onze positie als kwaliteitsleverancier", meent Ben Verwaayen, CEO BT Group. "Onze betrouwbaarheid was al bekend bij financiële instellingen en wordt nu ook erkend door het instituut dat synoniem is met beveiliging: de politie. Goede beveiliging van het netwerk - een strategisch speerpunt van BT - is voor de politie een essentieel selectiecriterium. Dit netwerk is uiterst modern en toekomstvast, ook wanneer de overige OOV-partners ervan gebruik willen maken."

Over ISC (ICT-Service Coöperatie Politie, Justitie en Veiligheid) ISC is in 2002 opgericht om adequate, betrouwbare en passende ICT-oplossingen te leveren aan politie, justitie en de ketenpartners in de Openbare Orde en Veiligheidssector in Nederland. Door de oprichting van ISC verdwijnen de huidige ICT-afdelingen van de 26 politiekorpsen in hun oorspronkelijke opzet. Veel ICT-medewerkers van de korpsen gaan in de loop van 2004 over naar ISC. Andere (ICT-project)organisaties bij de Nederlandse politie zijn al begin 2004 (operationeel) geïntegreerd met ISC. Door deze samenbundeling wordt de samenwerking en informatie-uitwisseling tussen politiekorpsen onderling en tussen politie en haar ketenpartners beter mogelijk. Daarnaast zullen de komende jaren op basis van landelijke architecturen applicaties worden ontwikkeld en beheerd. In de periode 2002 - 2005 groeit ISC uit tot een organisatie van ongeveer 1100 medewerkers. ISC kent zes regionale 'verzorgingsgebieden': Noordwest, West, Zuidwest, Noordoost, Midden en Zuid en één landelijke organisatie, waarvan het hoofdkantoor in Odijk is gevestigd. Voor meer informatie over ISC kunt u terecht op www.isc.nl.

Over BT
BT Group plc. bundelt een geïntegreerde groep communicatiebedrijven en kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York. British Telecommunications plc. (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc. zijn verzameld.

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen, met klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van ICT-oplossingen waarin het netwerk centraal staat, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet.

BT is actief met drie divisies:


- BT Retail biedt diensten en oplossingen voor vaste en mobiele communicatie en heeft meer dan 20 miljoen Britse consumenten en bedrijven als klant. Daarnaast is deze tak van BT één van de grootste Britse internetproviders
- BT Wholesale levert binnen het Verenigd Koninkrijk netwerkdiensten en -oplossingen (waaronder breedband, private circuits en PSTN) aan ruim 600 operators of dienstverleners op het gebied van vaste en mobiele telefonie
- BT Global Services levert internationale ICT-diensten aan grote Europese organisaties met meer locaties. BT Global Services is actief in 136 landen en biedt tevens internationale IT- en netwerkdiensten. BT Nederland is onderdeel van BT Global Services en sinds 1989 actief op de Nederlandse markt.

In het boekjaar 2003-'04 (einde 31 maart) behaalde BT Group een omzet van 18,519 miljard pond. De winst voor goodwill, aflossingen, buitengewone lasten en belastingen bedroeg 2,013 miljard pond.

Bezoek voor meer informatie www.bt.com.

# # # #

Beeldmateriaal van de ondertekening van het contract door Ben Verwaayen en Leon Bovée, vindt u op:
http://www.edelman-dlv.nl/cgi-bin/persnew/beeldkl_dlv.pl?KL123.