Gemeente Ede

nummer 180 / Ede, 14 september 2004

Bennekom krijgt brede school en medisch centrum

Het college van burgemeester en wethouders gaat voor het gebied `omgeving Kierkamperweg/ Commandeursweg/ Kerkstraat` in Bennekom een herziening van het bestemmingsplan in procedure brengen. Het plan voorziet in de bouw van een brede school en een medisch centrum. Op de vrijkomende locaties komt woningbouw.

Het plangebied bestaat uit twee delen. Het gaat het om het terrein tussen de Kierkamperweg, de Commandeursweg en de Kerkstraat waar nu de Wilhelminaschool, de bibliotheek en buurthuis "'t Laag" staan. Verder gaat het om het perceel op de hoek Kerkstraat/ Hogeweg waar het gebouw van de stichting Kruiswerk West-Veluwe staat, met het aangrenzende terrein aan de Hogeweg van peuterspeelzaal "Klein Vossenhol".

Brede school
Het opgestelde plan voorziet in de bouw van een zogenaamde brede school. Dit gebouw gaat onderdak bieden aan een basisschool (Wilhelminaschool), voorzieningen voor kinderopvang (buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal), de bibliotheek en ruimte voor sociaal-culturele activiteiten. Dit houdt in dat de bestaande (zelfstandige) voorzieningen in deze omgeving worden opgeheven. Het betreft de bibliotheek op de hoek Kerkweg/Commandeursweg, buurthuis "'t Laag" en peuterspeelzaal "Klein Vossenhol".

Medisch centrum
De plannen maken tevens de bouw van een medisch centrum aan de Kierkamperweg mogelijk. In dit gebouw worden gehuisvest een groepspraktijk voor huisartsen, een tandartsenpraktijk en een apotheek. Ook de stichting Kruiswerk West-Veluwe krijgt hierin een plaats, ter vervanging van haar bestaande accommodatie op de hoek Kerkstraat/Hogeweg.

Inspraak
Het voorontwerp-plan ligt als beleidsvoornemen vanaf 23 september gedurende vier weken ter inzage in het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Op dinsdag 12 oktober wordt in de Wilhelminaschool, Hogeweg 23 in Bennekom, een inloopavond gehouden (van 19.00 tot 21.00 uur). Belangstellenden kunnen dan kennis nemen van de plannen, vragen stellen en suggesties doen. Daarna wordt de gebruikelijke bestemmingsplanprocedure gevolgd.
---