Gemeente Ede

nummer 184 / Ede, 14 september 2004

Gemeente Ede subsidieert investeringen in huisvesting

Het Kijk- en Luistermuseum en de Scoutinggroepen Tarcisius en Pieter Maritz krijgen van de gemeente Ede een subsidie voor investeringen in hun huisvesting. Voor de Lunaruiters in Lunteren wordt een bedrag gereserveerd.

De gemeente Ede heeft een speciaal budget om investeringen in huisvesting voor jeugdactiviteiten, sportactiviteiten of overige culturele activiteiten te subsidiëren. Dit jaar geeft de gemeente drie groepen geld en reserveert geld voor een vierde.

Het Kijk- en Luistermuseum in Bennekom moet fors investeren in onder andere de klimaatbeheersing. De gemeente Ede is bereid zowel in 2003 als in 2004 voor ongeveer EUR 20.000 bij te dragen. Het resterende bedrag dient het Kijk- en Luistermuseum zelf op te brengen.

Scoutinggroepen Tarcisius en Pieter Maritz zien zich beide voor forse investeringen gesteld. De Tarcisusgroep gaat verhuizen. De Pieter Maritzgroep heeft een tekort aan spellokalen en moet zijn 20 jaar oude gebouw moderniseren. Beide groepen krijgen bijna EUR 10.000 van de gemeente.

De Lunaruiters hebben geld gevraagd voor de uitbreiding van de manege. De gemeente is bereid de Lunaruiters een bijdrage te geven van bijna EUR 20.000, maar dat geld kan pas uitgekeerd worden als alle (bestemmingsplan)procedures afgerond zijn.

---