Provincie Limburg

Handhavers Provincie Limburg herkenbaar op pad Nieuwe stap in projekt professionalisering handhaving

Met ingang van 1 september zijn de handhavers van de Provincie Limburg overal te herkennen. Vanaf die dag beschikken zij over twaalf dienstautos met opvallende striping. De Provincie hoopt op deze manier het werk van de Provincie op het gebied van handhaving zichtbaarder te maken. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor de burgers.

De medewerkers van de afdeling Handhaving en Monitoring van de Provincie Limburg deden tot voor kort vrij onopgemerkt hun werk. Voor bedrijfsbezoeken, controles en inspectieronden gebruikte zij meestal de eigen auto of een onopvallende auto van de Provincie Limburg. Met ingang van 1 september is hierin verandering gekomen. Provinciale handhavers beschikken vanaf die datum over twaalf dienstauto's (Volkswagen Lupo) met een opvallende striping. De handhavers zijn hierdoor niet alleen goed herkenbaar voor de bedrijven waar zij hun handhavingstaken gaan uitvoeren, maar ook voor de burgers in de omgeving van deze bedrijven. Gedeputeerde Herman Vrehen: Wij hopen op deze manier onze handhavingsactiviteiten zichtbaarder te maken en tevens een positieve bijdrage te leveren aan de veiligheidsbeleving van de Limburgse burgers.
De provinciale handhavers zullen overigens, wanneer de controle of het onderzoek dat vereist, gebruik (blijven) maken van onopvallende auto's.

14-9-2004 15:53