Politie Amsterdam-Amstelland

Winkeldief verwondt beveiligingspersoneel
14-9-2004. Maandagmiddag rond vier uur werden twee jongens betrapt toen zij kleding stalen bij een warenhuis in Amstelveen. Een van de jongens stak een broek onder zijn kleren. Toen de twee de winkel wilden verlaten, werden ze door de beveiligers aangehouden.

Eén van de jongens, de 17-jarige dief, liet zich moeilijk tegenhouden. Een vrouwelijke beveiliger kreeg rake klappen en ook een tweede beveiligingsbeambte werd bij het gevecht betrokken. Hierdoor kon de andere jongen ontkomen. De vechtersbaas werd onder controle gebracht met hulp van winkelpersoneel en beveiligingsmedewerkers uit andere winkels. De politie nam de jongen vervolgens over. Overvaller in rolstoel
14-9-2004. Dinsdagmorgen rond kwart voor zes meldden omwonenden van een pand in de binnenstad dat ze hulpgeroep hoorden. Toen de dienders bij de woning arriveerden zagen zij in de woonkamer twee mannen met elkaar vechten. Een van de mannen bloedde, de ander had een mes in zijn handen. Al snel werd duidelijk wat er aan de hand was.

De 35-jarige invalide bewoner was op straat een lotgenoot tegengekomen die om hulp vroeg. Hij kreeg medelijden met hem omdat de banden van de rolstoel stuk waren en vroeg hem op de koffie. Eenmaal thuis stak de gast op hem in en eiste geld. Een worsteling volgde. De politie arresteerde de overvaller.
EU-voorzitterschap Nederland
500 kilo softdrugs ontdekt op schip
14-9-2004. Maandagochtend rond kwart over acht werd bij een inval op twee schepen in Amsterdam-Noord circa 500 kg softdrugs aangetroffen. Een 59-jarige man werd gearresteerd. Op een van de twee schepen werd een complete professionele verwerkingslijn voor softdrugs gevonden. De varende fabriek verwerkte hennepproducten tot kant-en-klare plakken hasj.