NL.TREE

nl.tree stopt eind 2004; contracten worden opgezegd

Nadat nl.tree eerder dit jaar aankondigde haar werkzaamheden te decentraliseren, heeft nl.tree besloten met ingang van 1 januari 2005 haar activiteiten te beëindigen en al haar contracten op te zeggen. Algemeen Directeur Evert Romeyn: Onder de huidige marktomstandigheden is het niet reëel om vast te houden aan het centrale model. We hebben derhalve besloten tot het beëindigen van de activiteiten met ingang van 1 januari 2005. nl.tree zal deze week, met inachtneming van de opzegtermijn van drie maanden, alle overeenkomsten met de scholen per brief opzeggen .

Marktsituatie
Als direct gevolg van het aanbod van KPN aan de scholen voor drie jaar gratis internet zijn de marktomstandigheden voor de overige aanbieders op deze markt aanzienlijk verslechterd. Voor nl.tree, dat zich uitsluitend op dit marktsegment richt, zijn de gevolgen dramatisch. In maart 2004 heeft nl.tree aangekondigd een groot deel van de landelijke activiteiten te decentraliseren naar de regionale aanbieders van kabelinternet. Op grond van de huidige marktvooruitzichten is besloten de dienstverlening van nl.tree volledig te decentraliseren en nl.tree met ingang van 1 januari 2005 op te heffen.

Bericht aan de scholen
nl.tree zal tot die tijd haar diensten conform de bestaande overeenkomsten blijven leveren. De scholen die nu diensten van nl.tree afnemen, ontvangen deze week een brief waarin nl.tree de bestaande overeenkomst(en) met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden met ingang van 1 januari 2005 opzegt. Ook scholen en organisaties waarmee nl.tree in het verleden relaties onderhield, worden per brief over de beëindiging van de dienstverlening van nl.tree geïnformeerd.

Aanbod van de regionale leveranciers van kabelinternet In haar bericht aan de scholen wijst nl.tree op het dienstenaanbod van een aantal van de regionale aanbieders van kabelinternet. Deze organisaties leveren in de meeste gevallen nu al de diensten van nl.tree aan de scholen. Hun aanbod komt in grote mate overeen met de diensten die nl.tree thans levert. Tevens wijst nl.tree op de website van Stichting ICT op School www.ispwijzer.nl

De organisatie
Sinds 1 januari 2004 is het aantal werknemers met 2/3 verminderd tot ongeveer 40 werknemers. Voor hen is ontslag aangevraagd met ingang van
1 januari 2005. De Servicedesk van nl.tree blijft tot het eind van dit jaar bemand. Scholen kunnen dus tot die tijd bij nl.tree terecht voor vragen en het melden van storingen. Ook de website blijft t/m 31 december 2004 beschikbaar.