Persberichten 14 september 2004

's-Hertogenbosch 14-09-2004

AANRIJDING LETSEL

's-Hertogenbosch - Bij een aanrijding op Orthen - Het Wielsem te Den Bosch op 14 september 2004 omstreeks 08.00 uur is een 17 jarige bromfietser licht gewond geraakt. De bromfietser kreeg geen voorrang van een 31 jarige automobiliste uit Ammerzoden, toen ze rechtsaf wilde slaan. Hierbij had ze de bromfietser niet gezien.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Rosmalen - Een 28 jarige man uit Den Bosch is op 14 september 2004 aangehouden ivm diefstal van een slijptol uit een winkel aan De Grote Elst te Rosmalen.

DOORGEREDEN NA AANRIJDEN FIETSTER

Rosmalen - Een 20 jarige fietster uit Rosmalen is op 13 september 2004 omstreeks 16.50 uur op de kruising Deken van Roestellaan - Pastoriestraat te Rosmalen aangereden door een onbekend gebleven automobilist. De fietster kwam op de motorkap van de auto terecht en haar fiets werd vernield. De automobilist is doorgereden. Het slachtoffer heeft verwondingen aan heup, been en ribben. De politie verzoekt getuigen van de aanrijding contact met haar op te nemen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 48 jarige man uit Den Bosch is op 13 september 2004 aangehouden ivm diefstal van twee flessen wijn uit een winkel aan het Stationsplein te Den Bosch. Hierbij bedreigde hij het winkelpersoneel. De man is inverzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Een 24 jarige man uit Den Bosch is op 13 september 2004 aangehouden ivm mishandeling van zijn 20 jarige vriendin uit Den Bosch. De vrouw is voor behandeling van haar letsel behandeld in het ziekenhuis.

AUTOBRAND

Berlicum - Op de Sassenheimseweg te Berlicum is op 14 september 2004 omstreeks 08.30 uur een auto uitgebrand, vermoedelijk als gevolg van kortsluiting. Brandweer heeft de brand geblust.

AUTOBRAND

Haaren - Op het Koekoekspad te Haaren is op 14 september 2004 omstreeks 09.15 uur een auto uitgebrand, vermoedelijk als gevolg van kortsluiting. Brandweer heeft de brand geblust.

VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN

Nieuwkuijk - Een 38 jarige man uit Sint Michielsgestel is op 14 september 2004 aangehouden ivm diefstal van een portemonnee uit een bedrijf aan de Venbroekstraat te Nieuwkuijk op 17 februari 2004. De man pinde na de diefstal geld en aan de hand van de video-opnamen kon de verdachte nu worden aangehouden.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Vught - Een 38 jarige man zonder vaste- of verblijfplaats is op 13 september 2004 aangehouden ivm diefstal van parfum twv 120 uit een winkel aan het Moleneindplein te Vught. Bij de aanhouding verzette de man zich, waarbij hij ook de bedrijfsleider in zijn been beet. De man is ingesloten.

AUTOBRAND

Boxtel
- Op de Esscheweg te Boxtel is op 13 september 2004 omstreeks 23.55 uur een kleine vrachtauto uitgebrand aangetroffen. Brandweer bluste de brand. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

RIJDEN ONDER INVLOED

Biezenmortel

- Tegen een 44 jarige automobilist uit Biezenmortel is op 14 september 2004 aangehouden ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.45 uur op de Winkelsestraat te Biezenmortel.

ILLEGALE VREEMDELING

Uden-
In de nacht van maandag op dinsdag is op de Land van Ravensteinstraat een 30-jarige vrouw aangehouden. Bij een controle troffen agenten de vrouw met de Bulgaarse nationaliteit, verstopt in de laadruimte van een voertuig. De vrouw is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch voor nader onderzoek naar haar verblijfsrechterlijke positie.

GEWAPENDE OVERVAL

Oss-
Dinsdagochtend rond 07.30u heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een bedrijf aan de Walstraat. Twee daders wachtten bij de ingang van het pand een medewerker op en dwongen hem vervolgens onder bedreiging van een wapen om de deur open te maken. Inmiddels waren ook drie andere medewerkers gearriveerd. Zij werden door de overvallers opgewacht en vastgebonden. Vervolgens gingen zij er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie is op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van de overval verdachte personen of voertuigen hebben gezien in de omgeving.

WONINGINBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

Oss-
In de nacht van maandag op dinsdag is in de Professor Regoutstraat een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had zojuist ingebroken in een woning aan de Marius de Langenstraat. De eigenaar van de woning hoorde geluiden in zijn woning en zag vervolgens de verdachte uit zijn woning wegrennen. Na een korte achtervolging heeft de bewoner de man aangehouden en heeft direct de politie gewaarschuwd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

VERDACHTE BRANDSTICHTING AANGEHOUDEN

Oss-
Maandag is op het politiebureau in Oss een 24-jarige Ossenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 23 maart jl. brand te hebben gesticht in een winkelpand aan de Singel 1940-1945. Onderzoek van de politie wees uit dat de brand vermoedelijk was aangestoken. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Cuijk-
Maandagmiddag is in een winkel aan de Smidstraat een 54-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had enkele etenswaren ter waarde van ruim 6 euro weggenomen, zonder deze te betalen aan de kassa. De Cuijkse kreeg een boete van 125 euro.

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

Vierlingsbeek-
Maandagmiddag zijn bij een snelheidscontrole op de Grotestraat de rijbewijzen ingevorderd van een 44-jarige man uit Bergen en een 48-jarige man uit Vierlingsbeek. De automobilisten reden respectievelijk 115 en 120 km/u terwijl maximaal 60 km/u is toegestaan.

In totaal kregen acht automobilisten een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

WAPEN IN WONING

Boxmeer-
Dinsdagochtend is in haar woning een 28-jarige vrouw aangehouden. De politie trof in haar woning een vuurwapen. Deze is inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.