Gemeente Enschede

Nog eenmaal extra uitkering voor rolstoelgebonden mensen


Enschede, 14-09-2004

Lichamelijk gehandicapten helpen om maatschappelijk actief te blijven

Dit jaar kunnen rolstoelgebonden zwaar lichamelijk gehandicapten vanaf 21 jaar en met een gering inkomen alsnog voor de laatste keer profiteren van een eenmalige extra uitkering van de Gemeente Enschede. De belastingvrije uitkering bedraagt ⬠545,- en is bestemd voor gehandicapten die permanent rolstoelgebonden zijn en zelfstandig wonen.

De eenmalige uitkering is bedoeld als bijdrage in de extra (vervoers)kosten die rolstoelgebonden gehandicapten moeten maken voor het bijwonen van maatschappelijke en culturele activiteiten. De gemeente heeft besloten voor 2004 nog geld uit te trekken voor deze eenmalige uitkering, conform het raadsbesluit van 5 juli 2004. Over de uitkering hoeft geen belasting te worden betaald. Naar verwachting kunnen vanaf 2005 de bijzondere kosten waarmee chronisch zieken en gehandicapten geconfronteerd worden, na aangifte, van de belasting worden teruggevraagd.

De eenmalige uitkering kan vanaf 1 oktober 2004 worden aangevraagd. Voor een aanvraagformulier kan men terecht bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) in de servicecentra in Enschede-Noord, -Oost, -West en -Zuid. Gehandicapten die vorig jaar, in het kader van deze regeling, een uitkering hebben ontvangen, krijgen door de gemeente automatisch een aanvraagformulier toegezonden.

---

Gepubliceerd op 14-09-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar