Ingezonden persbericht


Geachte redactie

Wetterskip Fryslân werkt al een aantal jaren aan een bijzoner project; 'Onderhoud op Maat'. Binnen dit project wordt geexperimenteerd met een andere manier van onderhouden van de watergangen in het werkgebied. In samenwerking met de Grontmij wordt onderzocht of het onderhoud op een meer natuurvriendelijke manier kan, zonder afbreuk te doen aan de waterhuishoudkundige taak van het waterschap.

Het project loopt nu een aantal jaren en lijkt positieve resultaten op te leveren. Wetterskip Fryslân en de Grontmij vinden het daarom tijd meer informatie over dit project naar buiten te brengen.

In de bijgevoegde documenten vindt u een verdere toelichting. Daarnaast wordt het project Onderhoud op Maat zo langzamerhand ook zichtbaar voor uw lezers / luisteraars; de natuur krijgt in een aantal watergangen steeds meer de vrije hand. De (vijf) proefgebieden zijn aangegeven op het bijgevoegde plaatje en worden toegelicht in bijgevoegde 'toelichting'.

Meer informatie over 'Onderhoud op Maat' vindt u in bijgevoegd artikel. Tevens zijn twee foto's toegevoegd. Op foto 1 staan de heren Pijl (links) en Bendictus (rechts). Beide heren worden opgevoerd in het artikel (kader). Foto 2 is een foto uit het proefgebied Oostermeer.

U bent vrij om dit artikel te publiceren om uw lezers te informeren over 'Onderhoud op Maat'. Ook de bijgevoegde foto's en illustratie mag u daarbij gebruiken. Mocht u meer informatie willen over dit bijzondere project, dan kunt u contact opnemen met dhr. Yska de Leeuw van Grontmij op 0512 - 33 51 22 of 06 - 22 91 99 79.

Met vriendelijke groet,

Immie Jonkman
Wetterskip Fryslân
06 - 21 82 20 29