Ingezonden persbericht


Metro Group kiest Intermec voor de levering van RFID-Systemen voor het nieuwe Metro RFID Innovation Center

Nijmegen, 14 september 2004 - METRO Group, één van s werelds grootste retail organisaties, heeft Intermec gekozen om een reeks van RFID (radio frequency identification) inventaris tracking systemen te leveren voor het Innovation Center van de METRO Group te Neuss, Duitsland. Het Innovation Center is tot stand gekomen om de toeleveranciers van METRO toegang te bieden tot live RFID-demonstraties, systemen en producten. Intermec is leverancier van RFID readers die gebruikt kunnen worden op rollerbanen, vorkheftrucks en laadperrons, en beschikt tevens over mobiele computers en printers die geschikt zijn voor RFID-toepassingen.

Deze samenwerking bouwt verder aan Intermec s RFID deelname in de Future Store van METRO te Rheinberg, Duitsland. Hier wordt getoond hoe retailorganisaties van inventaris tot verkooppunt kunnen profiteren van nieuwe technologieën. Intermec levert de Future Store RFID tracking mogelijkheden op krat- en palletniveau.

We zijn erg verheugd dat we samen met de METRO Group mogen werken aan verdere innovatie rondom RFID, aldus Intermec Country Manager & Sales Director Benelux Guido Vangenechten. In dit nieuwe Innovation Center laat de METRO Group wederom zien hoe retailers en retailtoeleveranciers flinke voordelen kunnen behalen dankzij de inzet van RFID. De supply chain kan nog sneller en productiever gemaakt worden. Dit heeft een positief effect op de winstgevendheid van de onderneming en op klanttevredenheid.

Onderdelen waar men kan profiteren van de voordelen die RFID de supply chain biedt zijn; afname van verminderde en verloren inventaris, afname van uitverkochte artikelen in de winkel, efficiënter transport en logistiek, kleinere inventaris en lagere met ontvangst gerelateerde arbeidskosten.

Het zoeken naar de bedrijfsvoordelen bij toepassing van nieuwe technologieën zoals Intermec s RFID, heeft duidelijk aangetoond dat retailers over het gehele traject efficiency en inventaris accuratesse kunnen doen toenemen en tegelijkertijd winstverhogingen kunnen realiseren, aldus Dr. Gerd Wolfram, executive project manager van de METRO Group Future Store Initiative. Als RFID pionier kent Intermec RFID als geen ander. Intermec s deelname aan dit grensverleggend initiatief is één van de manieren waarop de METRO Group zich ervan verzekert dat de toeleveranciers correcte en essentiële informatie krijgen over de beste manier waarop RFID geïntegreerd kan worden in hun eigen supply chain systemen.

RFID is een aanvulling op het huidige tracking systeem dat gebaseerd is op het gebruik van barcodes. Dit systeem stelt bedrijven in staat om de inventaris automatisch te kunnen volgen gedurende de gehele supply chain. Voor automatische data verzameling middels RFID is normaal gesproken visueel contact of manuele scanning niet nodig. Dit in tegenstelling tot systemen die op barcode scanning gebaseerd zijn. Informatie van dozen die voorzien zijn van RFID tags en op een pallet staan, kunnen bijvoorbeeld automatisch gelezen worden door gebruik te maken van vaste, mobiele of handheld scanners in plaats van individuele barcode scanners.